Serial Killer Κύπρου: Επτά φορές ισόβια στον «Ορέστη» (vid)

Gazzetta team
Serial Killer Κύπρου: Επτά φορές ισόβια στον «Ορέστη» (vid)
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, καταδικάζοντας τον Νίκο Μεταξά σε επτά φορές ισόβια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αυλαία σε μία από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας και της Κύπρου έπεσε πριν από λίγη ώρα στα Δικαστήρια Λευκωσίας με το δικαστήριο να βρίσκει ένοχο τον δράστη των ειδεχθών δολοφονιών πέντε γυναικών και δύο ανήλικων παιδιών τον κατηγορούμενο ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς.

Νωρίτερα, ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 35χρονος ίλαρχος

Στην απολογία του, ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με το philenews.com, ο Νίκος Μεταξάς λύγισε και με δάκρυα στα μάτια είπε:

«Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση.

Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία. Συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές των θυμάτων. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένα μέλος της μπορεί να διαπράξει αυτή την πράξη. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση».

Ο Μεταξάς παραδέχθηκε τους φόνους και των επτά θυμάτων, της 38χρονης Μαρί Ρόουζ, της 28χρονης Αριάν Παλάνας, της 30χρονης Κάχτα Ανού, της 36χρονης Λίβια Μπουνέα, της 8χρονης Έλενα Μπουνέα, της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και της 6χρονη Σιέρα.

Η Αστυνομία κατέθεσε επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν ξεχωριστά τις επτά δολοφονίες και ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε στο δικαστήριο όλα τα γεγονότα, ενώ κατέθεσε και φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: reader.gr