Serial Killer Κύπρου: Αντιμέτωπος με 7 φορές ισόβια ο «Ορέστης» (vid)

Gazzetta team
Serial Killer Κύπρου: Αντιμέτωπος με 7 φορές ισόβια ο «Ορέστης» (vid)
Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε κατηγορούμενο πρόκειται να βρεθεί ο serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς.

Ειδικότερα, ο «Ορέστης», είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, τη μεγαλύτερη ποινή που θα έχει επιβληθεί ποτέ στην Κύπρο.

Ο 35χρονος ίλαρχος παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας κατηγορούμενος για επτά φόνους εκ προμελέτης και πέντε απαγωγές, αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Σε μία διαδικασία εξπρές που ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε δέκα λεπτά αργότερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε όπως ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας κατηγορούμενος για τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται συγκεκριμένα σε επτά φόνους εκ προμελέτης και πέντε απαγωγές, με τον Νίκο Μεταξά να είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ από Δικαστήριο στην Κύπρο.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με σκυφτό το κεφάλι, καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορούμενου και χωρίς δικηγόρο, ο 35χρονος serial killer, άκουγε την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να αναφέρεται στη σοβαρότητα των αδικημάτων, παρουσιάζοντας μάλιστα στο δικαστήριο δύο από τις καταθέσεις του, ημερομηνίας 25 Απριλίου και 19 Ιουνίου, με τις οποίες παραδέχθηκε τους επτά φόνους. Μετά τα όσα ακούστηκαν διατάχθηκε όπως οδηγηθεί στις Κεντρικές Φυλακές.