Έβαλαν ζωντανά κουτάβια σε μηχάνημα «δαγκάνα» για να προσελκύσουν πελατεία (pics & vid)

Gazzetta team
Έβαλαν ζωντανά κουτάβια σε μηχάνημα «δαγκάνα» για να προσελκύσουν πελατεία (pics & vid)

Αντιδράσεις αλλά και την άμεση παρέμβαση των κινεζικών αρχών προκάλεσε καταγγελία εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίοι και δημοσιοποίησαν βίντεο στο οποίο εμφανίζονται σχεδόν δέκα ζωντανά κουτάβια να βρίσκονται στο εσωτερικό παιχνιδομηχανής «δαγκάνας» σε εμπορικό κέντρο της χώρας.

Στο βίντεο που διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των social media, εμφανίζονται τα κουτάβια να βρίσκονται παγιδευμένα μέσα στο μηχάνημα, ενώ δεκάδες διερχόμενοι προσπαθούν να τα πιάσουν με την δαγκάνα και να τα κάνουν δικά τους.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια πόλη της Κίνας έλαβε χώρα το συμβάν, ενώ εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου κατακεραύνωσαν τους υπευθύνους του εμπορικού κέντρου για την απόφασή τους να τοποθετήσουν ζωντανά «τρόπαια» στα μηχανήματα ώστε να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες κι έσοδα.

Μάλιστα, για να προκαλέσουν ακόμα περισσότερο το κοινό, οι υπεύθυνοι είχαν τοποθετήσει πινακίδα, όπου αναγραφόταν η φράση «σας παρακαλώ, πηγαίνετέ με σπίτι».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «δαγκάνες» αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλή τρόπο διασκέδασης στην Κίνα, καθώς σε κάθε εμπορικό κέντρο μπορεί κανείς να συναντήσει εκατοντάδες παρόμοια μηχανήματα, τα οποία όμως δεν προσφέρουν ως τρόπαια ζωντανά πλάσματα και μάλιστα κουτάβια σε σχεδόν εμβρυακή ηλικία.