Υποθαλάσσιο πάρκο στο Μπαχρέιν θα έχει ως αξιοθέατο ένα βυθισμένο αεροπλάνο

Gazzetta team
Υποθαλάσσιο πάρκο στο Μπαχρέιν θα έχει ως αξιοθέατο ένα βυθισμένο αεροπλάνο
Ένα τεράστιο υποβρύχιο θεματικό πάρκο που εκτείνεται σε 100.000 τετραγωνικά μέτρα στο Μπαχρέιν και διαθέτει ένα βυθισμένο Boeing 747 πρόκειται να ανοίξει τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η χώρα του Περσικού Κόλπου.

Το Μπαχρέιν ελπίζει να προσελκύσει δύτες από ολόκληρο τον κόσμο με το νέο πάρκο στην περιοχή του Ντιγάρ Αλ Μουχαράκ, μια πόλη που βρίσκεται ανάμεσα σε επτά τεχνητά νησιά. Θεωρείται ως το μεγαλύτερο υποβρύχιο πάρκο στον κόσμο.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό όπως η παρουσία του αεροπλάνου μπορεί να είναι αμφίβολης αισθητικής - αλλά αυτό δεν αποθάρρυνε τους διαχειριστές του έργου.

Το αεροσκάφος μήκους 70 μέτρων είναι «το μεγαλύτερο που θα βυθιστεί ποτέ», σύμφωνα με τον Zayed bin Rashid Al Zayani, υπουργό βιομηχανίας, εμπορίου και τουρισμού του Μπαχρέιν.

Το έργο είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Ανωτάτου Συμβουλίου για το Περιβάλλον, της Αρχής Τουρισμού και Εκθέσεων του Μπαχρέιν (BTEA) και του ιδιωτικού τομέα.

Το πάρκο καταδύσεων θα περιλαμβάνει επίσης ένα αντίγραφο σπιτιού εμπόρου μαργαριταριών του Μπαχρέιν, τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους και γλυπτά τέχνης.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για ταξίδια μέσω καταδυτικών κέντρων με άδεια λειτουργίας έως τον Αύγουστο του 2019, δήλωσε τη Δευτέρα ο Al Zayani.

«Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινήσαμε αυτό το μοναδικό οικολογικό έργο», ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: Reader.gr