Δομινικανή Δημοκρατία: Μυστήριο γύρω από τον θάνατο τριών Αμερικανών

Gazzetta team
Δομινικανή Δημοκρατία: Μυστήριο γύρω από τον θάνατο τριών Αμερικανών
Μυστήριο καλύπτει τον ανεξήγητο θάνατο τριών Αμερικανών παραθεριστών, στα τέλη Μαΐου, με διαφορά λίγων ημερών, σε ένα τουριστικό συγκρότημα στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα τρία θύματα είχαν, όλα τους, φθάσει την 25η Μαΐου στο Σαν Πέδρο δε Μακόρις, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στο νότιο τμήμα της χώρας, εξήγησαν οι τοπικές αρχές.

Η Μιράντα Σκόουπ Βέρνερ, ηλικίας 41 ετών, είχε κλείσει με τον σύζυγό της ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Luxury Bahia Principe Bouganville. Έχασε τις αισθήσεις της την ημέρα της άφιξή της, αφού είχε βγει στο μπαλκόνι. Δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν, ούτε ο σύζυγός της ούτε το ιατρικό προσωπικό του ξενοδοχείου.

Η Σίνθια Ντέι, ηλικίας 49 ετών και ο Έντουαρτ Χόλμς, ηλικίας 63 ετών, διέμεναν στο διπλανό ξενοδοχείο, το Grand Bahia Principe La Romana. Το ζευγάρι από το Μέριλαντ βρέθηκε νεκρό στις 30 Μαΐου στο δωμάτιό του από το προσωπικό του ξενοδοχείου, που είχε ανησύχει καθώς δεν είχαν παραδώσει τα κλειδιά τους.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία της χώρας, οι τρεις άνθρωποι απεβίωσαν από αναπνευστική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Η 41χρονη είχε υποστεί και καρδιακή ανακοπή.

Οι σοροί της Σίνθια Ντέι και του Έντουαρτ Χολμς αναμένεται να επαναπατριστούν σήμερα στις ΗΠΑ όπου θα διεξαχθούν μια νέα νεκροψία-νεκροτομή και άλλες τοξικολογικές εξετάσεις, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στίβεν Μπάλοκ, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας.

Η συνεργασία με την αστυνομία της Δομινικανής Δημοκρατίας «ήταν πολύ, πολύ δύσκολη» σύμφωνα με τον δικηγόρο, που καταγγέλλει, επίσης, έλλειψη πληροφόρησης εκ μέρους της αμερικανικής πρεσβείας.

Από την πλευρά της, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη χώρα Ρόμπιν Μπερνστάιν έκανε λόγο για μια «πολύ σπάνια» στατιστική πιθανότητα, την ώρα που η Δομινικανή Δημοκρατία υποδέχεται 2,7 εκατομμύρια Αμερικανούς υπηκόους κάθε χρόνο.

Πάντως, κι άλλοι τουρίστες αφηγήθηκαν ότι νόσησαν στο ίδιο συγκρότημα το 2018.

Η Κέιλιν Κναλ και ο Τομ Σβάντερ περιέγραψαν στο CNN ότι υπέφεραν από κεφαλαλγίες, κοιλιακό άλγος και διάρροια αφού μύρισαν μια έντονη οσμή χημικών προϊόντων στο ξενοδοχείο La Romana τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα με τις εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν, επιστρέφοντας στο Κολοράντο, ενδέχεται να είχαν εκτεθεί σε παρασιτοκτόνα.

Το ζευγάρι, το οποίο κατέθεσε μήνυση, πιστεύει ότι η ουσία αυτή μεταφέρθηκε από το σύστημα του κλιματισμού.

Ένα άλλο ζευγάρι, η Σούζι Λότερμπορν και ο Νταγκ Χαντ κατήγγειλαν στον ενημερωτικό ιστότοπο BuzzFeed News ότι είχαν συμπτώματα όπως πυρετός, ναυτία και διάρροια, κατά τη διαμονή τους στο Grand Bahia Principe τον Ιανουάριο του 2018.

Η διεύθυνση του συγκροτήματα μίλησε την Παρασκευή για «ψευδείς πληροφορίες» που προκάλεσαν «τεράστια ζημιά στην εικόνα και τη φήμη» της αλυσίδας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ