Slogun:Μεγάλη ατάκα ο Αταμάν. Αλλά βαριά. Θα ζυγιστεί…

FOLLOW US

Slogun:Μεγάλη ατάκα ο Αταμάν. Αλλά βαριά. Θα ζυγιστεί…
BWIN stripe gif

Ο serial killer της Κύπρου διαβάζει Game of Thrones και ενοχλείται από τις χειροπέδες

Gazzetta team
Ο serial killer της Κύπρου διαβάζει Game of Thrones και ενοχλείται από τις χειροπέδες
Λιγομίλητος, απορροφημένος στα βιβλία της σειράς «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» (Game of Thrones) που διαταράσσεται από τον ήχο των που κάνουν οι χειροπέδες όταν κλείνουν. Έτσι περιγράφουν τη συμπεριφορά του 35χρονου serial killer της Κύπρου όσοι συναναστρέφονται μαζί του στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς έχει... ολύμπια ηρεμία στα κρατητήρια, είναι τυπικός, ευγενικός και δεν μπορεί να ακούει το «κλικ» από τις χειροπέδες όταν του τις βάζουν.

Ο Μεταξάς «δεν είναι ένας προβληματικός κρατούμενος και ακολουθεί το πρόγραμμα των κρατητηρίων με στρατιωτική πειθαρχία, ίσως λόγω της ιδιότητάς του ως αξιωματικού», δηλώνουν στο politis.com.cy άνθρωποι που τον συναναστρέφονται.

Τις περισσότερες ώρες της μέρας ο 35χρονος διαβάζει ακατάπαυστα στο κελί του τη σειρά βιβλίων του George R.R. Martin που ενέπνευσε το Game of Thrones, «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου». Όταν διαβάζει είναι τόσο απορροφημένος που δεν ενδιαφέρεται για ότι συμβαίνει στα κρατητήρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας ενημερώνεται από εφημερίδες και ακούει χωρίς να βλέπει, τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Ό,τι όμως και αν κάνει η μέρα του κλείνει με την ανάγνωση του Game of Thrones.

Επίσης τρώει το φαγητό των κρατητηρίων, το οποίο ετοιμάζεται στα μαγειρεία των Κεντρικών Φυλακών και μεταφέρεται στα αστυνομικά κρατητήρια. «Δεν παρήγγειλε ούτε μία φορά φαγητό από έξω», ανέφερε στο politis.com.cy πηγή των κρατητηρίων, σημειώνοντας πως το θέμα μάλλον δεν είναι οικονομικό αφού αρκετές φορές του πρότειναν να τον κεράσουν και αρνήθηκε. Το φαγητό του το τρώει στο κελί του, από το οποίο δεν εξέρχεται για προαυλισμό και με δική του επιθυμία παραμένει 24 ώρες το 24ωρο, πλην των περιπτώσεων που οδηγείται για ανάκριση ή για κάποια υπόδειξη σκηνών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μεταξάς όταν φτάνει η ώρα που του περνάνε τις χειροπέδες για να τον μεταφέρουν κάπου (συνήθως στο δικαστήριο), αρχίζει να δείχνει ανήσυχος. Όταν ακούει το «κλικ» από τις χειροπέδες που κλείνουν, τότε το βλέμμα του σκοτεινιάζει και γίνεται σκληρό. Αυτή η συμπεριφορά έχει γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ των αστυνομικών που τον φρουρούν, χωρίς να αντιλαμβάνονται γιατί ακριβώς αναστατώνεται από τον συγκεκριμένο ήχο.

Επισκέψεις έχει δεχτεί τρεις φορές μόνο από τον πατέρα του, ο οποίος του έδωσε είδη πρώτης ανάγκης. Για λόγους ασφαλείας όταν εξέρχεται από το κελί του για να κάνει μπάνιο στα λουτρά των κρατητηρίων οι υπόλοιποι κρατούμενοι μένουν κλειδωμένοι στα κελιά τους.

Πηγή: Reader.gr