Νεαροί πυρπόλησαν δύο άστεγους και κατέγραψαν τον εμπρησμό για να «σπάσουν πλάκα» (pics)

Gazzetta team
Νεαροί πυρπόλησαν δύο άστεγους και κατέγραψαν τον εμπρησμό για να «σπάσουν πλάκα» (pics)
Η αποκάλυψη του περιστατικού έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Αργεντινής, ενώ άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά δεκάδων πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα θύματα της επίθεσης.

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις στην Αργεντινή αλλά και σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική από την αποκάλυψη μίας ασύλληπτης και κτηνώδους επίθεσης με στόχο δύο άστεγους πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα, οι οποίοι παραλίγο να καούν ζωντανοί, όταν μία παρέα νεαρών τους πυρπόλησε σε υποβαθμισμένη συνοικία του Μπουένος Άιρες.

Μάλιστα, οι θρασύτατοι δράστες απαθανάτισαν την απάνθρωπη πράξη τους με τα κινητά τους τηλέφωνο, μη διστάζοντας λίγο αργότερα να δημοσιοποιήσουν τις εικόνες από τους δύο άτυχους συνανθρώπους τους, τυλιγμένους στις φλόγες.

Ευτυχώς, από τον εμπρησμό τόσο των αστέγων -οι οποίοι είναι πρόσφυγες από τη χειμαζόμενη Βενεζουέλα και βρίσκονται στην Αργεντινή μόλις μερικούς μήνες- οι δύο άντρες γλίτωσαν τα χειρότερα, ωστόσο ο ένας από τους δύο χρειάστηκε να νοσηλευθεί για αρκετές ημέρες σε νοσοκομείο της αργεντίνικης πρωτεύουσας, καθώς έφερε εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού στο πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της πόλης, ο εντοπισμός των δραστών δεν έχει καταστεί εφικτός μέχρι στιγμής, ωστόσο η αξιοποίηση καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων αλλά κι η εξέταση των καταγραφών από κάμερες παρακολούθησης αναμένεται να συμβάλει στον εντοπισμό, τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δύο νεαρών.

Το δεύτερο θύμα, ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, καθώς θεωρείται ότι απέφυγε να καταφύγει σε κάποιο νοσοκομείο υπό τον φόβο της απέλασης, ενώ σύσσωμη η κοινωνία του Μπουένος Άιρες εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τους δύο πρόσφυγες.

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών, μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, δέχθηκε δεκάδες προτάσεις για να εργαστεί και να βρει μία μόνιμη στέγη για να μην επιστρέψει ξανά στον δρόμο, ενώ οργανώσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών δήλωσαν πως η ειδεχθής πράξη των δύο νεαρών δεν αντικατοπτρίζει σε κανένα βαθμό τα αισθήματα της κοινωνίας της Αργεντινής.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.