Ανατίναξε το σπίτι για να μην το πάρει η γυναίκα του μετά το διαζύγιο

Gazzetta team
Ανατίναξε το σπίτι για να μην το πάρει η γυναίκα του μετά το διαζύγιο
Ένας εκδικητικός πρώην σύζυγος ανατίναξε το σπίτι του, ενώ μέσα βρίσκονταν ο ίδιος και η γυναίκα του, καθώς δεν ήθελε η πρώην σύζυγος του να πάρει το ακίνητο, μετά το διαζύγιο.

Ο Ίαν Κλόους, 68 ετών, επρόκειτο να εκδιωχθεί από το σπίτι και γι΄αυτό πυροδότησε μια τεράστια έκρηξη αερίου, η οποία διέλυσε το σπίτι και τον τραυμάτισε πολύ βαριά, όπως και την Ελαϊν Κλόους, την εν διαστάσει σύζυγό του.

Η 63χρονη γυναίκα βρέθηκε ζωντανή κάτω από ένα σωρό ερείπια στο υπνοδωμάτιό της, ενώ ο Κλόους υπέστη σοβαρά εγκαύματα που τον ανάγκασαν να περάσει έξι εβδομάδες σε ιατρικά τεχνητό κώμα.

Ο Κλόους φυλακίστηκε χθες για πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες στο Bournemouth Crown Court.

Ο δικαστής δήλωσε ότι τα εγκλήματά του προκάλεσαν σημαντική ζημιά στην πρώην σύζυγο του.

Ο Κλόους θα πρέπει επίσης να καταβάλει αποζημίωση τόσο στην πρώην σύζυγό του όσο και στον γείτονα του που ήταν μέσα στο σπίτι την ώρα της έναρξης. Δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί ακριβές ποσό.

Μετά το τέλος του γάμου του ζευγαριού το 2015, το σπίτι που μοιράζονταν, μετατράπηκε σε δύο διαμερίσματα όπου ζούσε το ζευγάρι.

Όμως, ο Κλόους υπέστη «σοβαρές οικονομικές δυσκολίες» με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κι έτσι εκδόθηκε δικαστική απόφαση που επέτρεπε στην κυρία Κλόους να αποκτήσει τον έλεγχο και των δύο διαμερισμάτων, με αμοιβή 70.000 ευρώ που καταβλήθηκε στον πρώην σύζυγό της.

Πηγή: reader.gr