Οι Ιάπωνες απαγόρευσαν δια νόμου την αναγραφή λέξεων στις μοναδικές αμμοθίνες της χώρας (pics)

Gazzetta team
Οι Ιάπωνες απαγόρευσαν δια νόμου την αναγραφή λέξεων στις μοναδικές αμμοθίνες της χώρας (pics)
Σε μείζον θέμα στην χώρα της Άπω Ανατολής εξελίσσεται η αναγραφή συνθημάτων κι ευχών από χιλιάδες τουρίστες στους πανέμορφους αλλά και μοναδικούς αμμόλοφους της περιοχής Tottori, καθώς οι ιαπωνικές αρχές αποφάσισαν την καθολική απαγόρευση κάθε σχεδίου στην άμμο της περιοχής.

Οι αμμοθίνες Tottori αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ιαπωνίας, προσελκύοντας καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, οι οποίοι αρέσκονται στο να αφήνουν στην άμμο της περιοχής τα σημάδια της παρουσίας τους.

Ευχές, μηνύματα, ονόματα αλλά και σχέδια αποκλειστικά δημιουργημένα ώστε να κοσμήσουν αναρτήσεις στο Instragram και στα υπόλοιπα social media, κάνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση την εμφάνισή τους στις αμμοθίνες, η ηλικία των οποίων ξεπερνάει τα 100.000 χρόνια, αποτελώντας παράλληλα το μοναδικό αντίστοιχο σημείο σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Η επιμονή, μάλιστα, των τουριστών να αφήνουν τα σημάδια της παρουσίας τους στις αμμοθίνες, οδήγησε τις αρχές της χώρας του «Ανατέλλοντος Ηλίου» στην καθολική απαγόρευση κάθε αναγραφής στην άμμο το 2008, με τους παραβάτες να αναγκάζονται να σβήσουν μόνοι τους τις δημιουργίες τους από τις αμμοθίνες.

Η απαγόρευση, όμως, αλλά κι η ειδική σήμανση σε πολλές ξένες γλώσσες στα σημεία εισόδου της περιοχής δεν φαίνεται να πτοούν τους χιλιάδες επισκέπτες που καταφθάνουν καθημερινά στο Tottori, καθώς μόλις τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν 500 περιστατικά αναγραφής συνθημάτων στην άμμο έχουν γίνει αντιληπτά από τις αρχές, αριθμός που αναμένεται να ανέβει, καθώς η Ιαπωνία γίνεται πόλος έλξης για τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου.

Οι αμμοθίνες Tottori δημιουργήθηκαν πριν από 100.000 χρόνια εξαιτίας κατολισθήσεων από γειτονικά βουνά, με την άμμο που βρέθηκε στην θάλασσα να ξεβράζεται σταδιακά στις ακτές, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο, που όμως τα τελευταία χρόνια μειώνεται με μεγάλη ταχύτητα λόγω της παρέμβασης του ανθρώπου στην περιοχή.

Σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, τόσο η ύπαρξη αντιπλημμυρικών φραγμάτων για προστασία από τσουνάμι όσο κι η προσπάθεια αναδάσωσης των γειτονικών βουνών, μειώνει την συσσώρευση της άμμου στην περιοχή, δημιουργώντας ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές της περιοχής ότι πολύ σύντομα οι εκπληκτικές αμμοθίνες Tottori θα εκλείψουν.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk