Game of Thrones: Ένας στους τρεις εργαζόμενους στις ΗΠΑ θα επηρεαστεί στη δουλειά του λόγω του φινάλε της σειράς

Gazzetta team
Game of Thrones: Ένας στους τρεις εργαζόμενους στις ΗΠΑ θα επηρεαστεί στη δουλειά του λόγω του φινάλε της σειράς
Η ερχόμενη Δευτέρα στις ΗΠΑ θα θυμίζει... ελληνικό δημόσιο ανάμεσα σε δύο αργίες.

Όσο περισσότερο βρίζουν την τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» οι φαν της σειράς, τόσο περισσότερο ανεβαίνουν οι θεαματικότητες.

Νέα ρεκόρ χαμηλών βαθμολογιών αλλά και νέα ρεκόρ τηλεθέασης καταγράφονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, με το αποκορύφωμα να έρχεται την Κυριακή 19 Μαΐου που θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργατικού Δυναμικού της εταιρείας Kronos, το ένα τρίτο (34%) των εργαζόμενων ενήλικων Αμερικανών δεν θα πάει στη δουλειά του ή θα δεν θα είναι αφοσιωμένο σε αυτή την επόμενη ημέρα.

Tα «απόνερα» του φινάλε του Game of Thrones

Για την ακρίβεια, 27,2 εκατ. Αμερικανοί υπολογίζεται ότι α) δεν θα πάνε καθόλου στη δουλειά τους β) θα πάνε με καθυστέρηση γ) θα προτιμήσουν να δουλέψουν από το σπίτι δ) θα είναι λιγότερο παραγωγικοί απ' ό,τι συνήθως. Από αυτούς, τα 10,7 εκατ. δεν θα πάνε καθόλου στη δουλειά τους.

Ο αριθμός περιλαμβάνει και τους 5,8 εκατ. που εργάζονται το βράδυ της Κυριακής και οι οποίοι θα ζητήσουν άδεια ή θα δηλώσουν άρρωστοι για να παρακολουθήσουν ζωντανά το τελευταίο επεισόδιο.

Στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το «κόστος» του Game of Thrones στην οικονομία των ΗΠΑ

Η τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» έχει επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα στη χώρα, με 20,4 εκατ. Αμερικανούς να αφιερώνουν χρόνο από την εργασία τους σε αυτή – για να συζητήσουν τα επεισόδια, να διαβάσουν για αυτά, να δουν βίντεο στο Ίντερνετ, να γράψουν στα social media κλπ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την αμερικανική οικονομία; Μελέτη της Challenger, Gray & Christmas Inc. υπολογίζει τη συνολική ζημιά από την όγδοη σεζόν του «Game of Thrones» στα 3,3 δισ. δολάρια. Δεν είναι, πάντως, η υψηλότερη που μπορεί να προκαλέσει ένα τηλεοπτικό γεγονός.

Ο τελικός του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου, το γνωστό Super Bowl, υπολογίζεται ότι φέτος κόστισε στην οικονομία 4,4 δισ. δολάρια, με 13.9 εκατ. εργαζόμενους να μην πηγαίνουν στις δουλειές τους την επόμενη ημέρα.

Πηγή: reader.gr