Νίγηρας: 58 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου

Gazzetta team
Νίγηρας: 58 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου
Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο της Νιαμέι.

«Ο απολογισμός της έκρηξης είναι 58 νεκροί και 36 τραυματίες. Τα θύματα απανθρακώθηκαν», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Νίγηρα, σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στα νοσοκομεία όπου είχαν μεταφερθεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το βυτιοφόρο ανατράπηκε πάνω στις γραμμές του τρένου, σε μία από τις εξόδους της πόλης. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να μαζέψουν τη βενζίνη που διέρρευσε, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν βγήκα από το σπίτι μου και είδα το όχημα πεσμένο. Έρχονταν άνθρωποι από παντού για να πάρουν βενζίνη. Μετά, είδα μια φωτιά στο πλάι και όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες», είπε μια γυναίκα.

Πολλά αυτοκίνητα που κινούνταν ή ήταν σταθμευμένα στον δρόμο κάηκαν επίσης, ενώ ζημιές υπέστησαν και τα γειτονικά σπίτια.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, αφού φέρουν εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού ενώ οι νεκροί έχουν απανθρακωθεί σε σημείο που πολλοί είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.