Άρπαξε μπουλντόγκ έξω από κατάστημα και ζητάει λύτρα για να το επιστρέψει (pics & vid)

Gazzetta team
Άρπαξε μπουλντόγκ έξω από κατάστημα και ζητάει λύτρα για να το επιστρέψει (pics & vid)
Οι απαγωγές αποτελούν προσφιλή τακτική αρκετών κακοποιών ανά τον κόσμο, οι οποίοι ευελπιστούν ότι οι συγγενείς των θυμάτων του να πληρώσουν αδρά για την επιστροφή των αγαπημένων τους προσώπων...

Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε κι ένας θρασύτατος άντρας στην Πόλη του Μεξικό, ο οποίος όμως δεν αντί για άνθρωπο, αποφάσισε να απαγάγει ένα γαλλικό μπουλντόγκ.

Πιο αναλυτικά, η άτυχη ιδιοκτήτρια του μικρού σκύλου μπήκε για μερικά μόλις λεπτά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Σάντα Κρουζ της μεξικανικής πρωτεύουσας, αφήνοντας δεμένο το δύο ετών σκυλάκι της έξω ακριβώς από την είσοδο του καταστήματος.

Ο παραπάνω χρόνος όμως, στάθηκε υπέρ-αρκετός για τον επίδοξο απαγωγέα, ο οποίος αφού προσέγγισε το σκυλί, διαπιστώνοντας ότι κανείς δεν βρίσκεται κοντά του, εν συνεχεία του έλυσε το λουρί με το οποίο ήταν δεμένο και αποχώρησε ταχύτατα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως είναι προφανές, η έκπληξη της ιδιοκτήτριας του ζώου ήταν τεράστια μόλις βγήκε από το κατάστημα και κατάλαβε ότι το σκυλί είχε γίνει καπνός, ωστόσο η εξέταση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης δεν άργησαν να δώσουν τις απαντήσεις για όσα είχαν διαδραματιστεί.

Η άτυχη ιδιοκτήτρια δημοσιοποίησε αμέσως το περιστατικό, απευθύνοντας έκκληση στα social media για την επιστροφή του σκύλου, ενώ του θέματος επιλήφθηκε και η τοπική αστυνομία, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Τα πράγματα, όμως, περιπλέχθηκαν ακόμα περισσότερο λίγες ημέρες αργότερα, όταν η νεαρή κάτοχος του απαχθέντος κατοικιδίου άρχισε να λαμβάνει κλήσεις από αγνώστους αριθμούς, με εκείνους που βρίσκονταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να ζητούν λύτρα ώστε να της επιστρέψουν το γαλλικό μπουλντόγκ.

Μάλιστα, η γυναίκα ανέφερε πώς σε ένα τηλεφώνημα, ο άγνωστος της ζήτησε το ποσό των 8.500 δολαρίων για την ασφαλή επιστροφή του σκύλου, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν ακριβώς στο ποσό που εκτιμάται η αξία των καθαρόαιμων γαλλικών μπουλντόγκ στο διαδίκτυο.

Το παραπάνω γεγονός ώθησε τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση στο συμπέρασμα πως το σκυλί έπεσε θύμα αρπαγής από κακοποιούς που συνηθίζουν να απαγάγουν σκυλιά, κυρίως εύπορων οικογενειών, καθώς τον τελευταίο χρόνο μόνο στην Πόλη του Μεξικό καταγγέλθηκαν 75 αντίστοιχα περιστατικά, σε πολλά από τα οποία οι δράστες ζητούσαν λύτρα για την επιστροφή των ζώων.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk