O στρατός της Ινδίας ανακοίνωσε επίσημα ότι ανακάλυψε ίχνη του θρυλικού Γέτι των Ιμαλαΐων (pics)

Gazzetta team
O στρατός της Ινδίας ανακοίνωσε επίσημα ότι ανακάλυψε ίχνη του θρυλικού Γέτι των Ιμαλαΐων (pics)
Ο στρατός της Ινδίας ισχυρίστηκε ότι εντόπισε κατά τη διάρκεια αποστολής πατημασιές του... Γέτι των Ιμαλαΐων!

Οι ισχυρισμοί του ινδικού στρατού που μάλιστα ανέβασε και φωτογραφίες με τις πατημασιές προκάλεσαν το ανελέητο τρολάρισμα των χρηστών του Twitter.

Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε χθες Δευτέρα στον λογαριασμό του στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι, ότι ανακάλυψε «μυστηριώδεις πατημασιές του μυθικού τέρατος Γέτι στον καταυλισμό βάσης Μακάλου (στα Ιμαλάια)».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πατημασιές αυτές ήταν μεγέθους 81 επί 38 εκατοστά.

Παρόλο που οι πατημασιές του υποτιθέμενου Γέτι εντοπίστηκαν στις 9 Απριλίου, ο στρατός αποφάσισε να κάνει την ανακοίνωση αργότερα, καθώς θεωρήθηκε πως πρέπει να γίνουν έρευνες για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στο Γέτι. Και εν τέλει κάποιοι πείστηκαν πως ανήκουν σε ένα πλάσμα που δεν έχει αποδεχτεί ότι υπήρξε ποτέ.

Ιστορίες για το μεγάλο, τριχωτό τέρας που περιπλανάται στα Ιμαλάια έχουν προσελκύσει την προσοχή πολλών ορειβατών του Νεπάλ ήδη από τη δεκαετία του 1920, ωθώντας πολλούς, μεταξύ των οποίων και ο σερ Έντμουντ Χίλαρι, να αναζητήσουν το Γέτι.

Το 2008 Ιάπωνες ορειβάτες που επέστρεψαν από το δυτικό Νεπάλ δήλωσαν ότι είδαν πατημασιές οι οποίες πίστευαν ότι ανήκαν στο Γέτι. Ήταν το 2013 όταν Βρετανός επιστήμονας κατέληξε στο συμπέρασμα πως το Γέτι είναι ένα υποείδος της καφέ αρκούδας.

Πηγή: reader.gr