Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει ότι ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο δυστυχισμένος

Gazzetta team
Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει ότι ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο δυστυχισμένος
Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι πιο θλιμμένοι, πιο θυμωμένοι και πιο φοβισμένοι από ποτέ, σύμφωνα με μια σημαντική ανάλυση της παγκόσμιας ευημερίας.

Δεν είστε μόνο εσείς... Ο κόσμος, συνολικά, γίνεται όλο και πιο δυστυχισμένος. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι πιο θλιμμένοι, πιο θυμωμένοι και πιο φοβισμένοι από ποτέ, σύμφωνα με μια σημαντική ανάλυση της παγκόσμιας ευημερίας.

Και τα τρία συναισθήματα αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2018, για δεύτερη συνεχή χρονιά, όπως σημειώνεται στην ετήσια έκθεση του Gallup για την Παγκόσμια Κατάσταση Συναισθημάτων.

Στα θετικά, οι άνθρωποι ανέφεραν μια ελαφρά μείωση στο άγχος, που σημαίνει ότι συνολικά, ο κόσμος παρέμεινε εξίσου άθλιος όπως ήταν το 2017. Δυστυχώς, αυτός ήταν επίσης ένας χρόνος ρεκόρ για τη δυστυχία.

Κατά τους τελευταίους 12 μήνες που κυριαρχούσε ο πόλεμος, οι πολιτικές κρίσεις και οι ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ανά τον κόσμο, το Τσαντ έλαβε την ανεπιθύμητη τιμή να είναι η πιο αρνητική χώρα στον κόσμο.

Ακολούθησαν η Νιγηρία, η Σιέρα Λεόνε και το Ιράκ, ενώ τα λατινοαμερικάνικα έθνη κυριάρχησαν στην θετική πλευρά.

Το Gallup δημιούργησε τη λίστα, πραγματοποιώντας 151.000 συνεντεύξεις το 2018 με ενήλικες σε περισσότερες από 140 χώρες. Μετράει τα συναισθήματα ετησίως από το 2006.

Το 2018, περίπου 4 στους 10 ανθρώπους δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες την ημέρα πριν από τη συνέντευξη, ενώ σχεδόν 3 στους 10 δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν πολύ φυσικό πόνο. Το ένα τέταρτο γνώρισε τη θλίψη και το 22% ήταν θυμωμένο.

Η οικονομία του Τσαντ βρίσκεται σε βαθιά ύφεση από την πτώση των τιμών του πετρελαίου το 2014 και το βιοτικό επίπεδο συνεχίζει να μειώνεται στο έθνος της Κεντρικής Αφρικής. σχεδόν 6 εκατομμύρια των 15 εκατομμυρίων πολιτών της ζουν σε ακραία φτώχεια.

Οι 10 πιο αρνητικές χώρες ήταν:

Τσαντ

Νιγηρία

Σιέρρα Λεόνε

Ιράκ

Ιράν

Μπενίν

Λιβερία

Γουινέα

Παλαιστινιακά εδάφη

Κογκό

Η Λατινική Αμερική χαμογελάει «όπως κανένας άλλος».

Η Παραγουάη ανακτά την πρώτη θέση ως την πιο ευτυχισμένη και πιο θετική χώρα στον κόσμο. Ακολουθεί ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ και η Ονδούρα - παρόλο που τα έθνη αυτά είχαν υψηλά επίπεδα φτώχειας και βίας.

Οι άνθρωποι στη Λατινική Αμερική «ίσως να μην θεωρούν πάντα τη ζωή τους ως την καλύτερη ... αλλά γελούν, χαμογελούν και απολαμβάνουν την εμπειρία όπως κανένας άλλος στον κόσμο», γράφει στην έκθεση ο γενικός διευθυντής της Gallup, Jon Clifton.

Τα υψηλά αποτελέσματά τους «αντανακλούν τουλάχιστον εν μέρει την πολιτισμική τάση στην περιοχή να επικεντρωθεί στα θετικά αποτελέσματα της ζωής», πρόσθεσε η έκθεση.

Η Ινδονησία, εν τω μεταξύ, ήταν το πιο θετικό έθνος έξω από την Αμερική.

Οι σκανδιναβικές χώρες είναι συνήθως στην κορυφή των καταλόγων των πιο ευτυχισμένων χωρών του κόσμου, με τέσσερις - τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία – να κυριαρχούν φέτος στην Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, η προσέγγιση που ακολούθησε η συνέντευξη του Gallup, έχει επανειλημμένα βρει υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας στη Λατινική Αμερική.

Πηγή: reader.gr