Και για τρίτο φόνο κατηγορείται ο serial killer της Κύπρου

Gazzetta team
Και για τρίτο φόνο κατηγορείται ο serial killer της Κύπρου
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται ο 35χρονος λοχαγός που κατηγορείται για τους φόνους τριών γυναικών και ενός 6χρονου κοριτσιού.

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς κλήθηκε για νέες ανακρίσεις, όμως δεν ήταν συνεργάσιμος ενώ δεν παραδέχτηκε την διάπραξη του τρίτου φόνου, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Του ασκήθηκε ωστόσο δίωξη για τον φόνο της 30χρονης Maricar Valdez Arquiola που αγνοείται από τις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος έχει ομολογήσει πως σκότωσε την 38χρονη Marry Rose και την 28χρονη, Arian Palanas Lozano.

Το φρεάτιο του Μιτσερού έχει ερευνηθεί κατά 95% και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί άλλη σορός, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα.

Ταυτόχρονα τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα γίνουν νέες έρευνες και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, εκεί όπου η Αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκεται η σορός της 6χρονης κορούλας του πρώτου θύματος.

Ο 35χρονος υποβλήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη σε ψυχιατρικό έλεγχο. Σύμφωνα με την ψυχιατρική γνωμάτευση , ο φερόμενος ως serial killer, έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του και είναι ικανός να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Μέσα από τα προφίλ με το ψευδώνυμο «Ορέστης» αναζητούσε γυναίκες, κυρίως από τις Φιλιππίνες, τις οποίες προσέγγιζε επιδιώκοντας συνάντηση μαζί τους.

Υπάρχουν ενδείξεις για επαφές με κάποιες από τις γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες το τελευταίο διάστημα, αλλά και με άλλες που ενδεχομένως να υπήρξαν θύματα του. Αυτός είναι και ο λόγος των επίμονων ερευνών στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, καθώς πιστεύεται ότι υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Ψάχνουν και σε σημεία που συχνάζουν αλλοδαπές στη Λευκωσία

Η διερεύνηση για άλλες γυναίκες που εξαφανίστηκαν και ενδεχομένως να συνομιλούσαν μαζί του μέσω της πλατφόρμας badoo συνεχίζεται. Κι ενώ η προσοχή επικεντρώνεται σε δύο κοπέλες που φαίνεται πως είχαν ηλεκτρονική διασύνδεση με τον «Ορέστη», οι ανακριτές της υπόθεσης δεν μένουν εκεί αλλά στρέφουν τις έρευνες τους και σε χώρους στη Λευκωσία, όπου συχνάζουν αλλοδαπές και τους οποίους φαίνεται να επισκέφθηκε ο 35χρονος με σκοπό να προσεγγίσει κάποιες από αυτές.

Πηγή: Reader.gr