Βουλγαρία: Κάθειρξη 30 ετών επιβλήθηκε στον νεαρό που βίασε και σκότωσε τη δημοσιογράφο Βικτόρια Μαρίνοβα

Gazzetta team
Βουλγαρία: Κάθειρξη 30 ετών επιβλήθηκε στον νεαρό που βίασε και σκότωσε τη δημοσιογράφο Βικτόρια Μαρίνοβα
Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε σήμερα ένας νεαρός Βούλγαρος για τον βιασμό και τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, τον περασμένο Οκτώβριο, όπως έγινε γνωστό από το δικαστήριο της πόλης Ρούσε, στη βόρεια Βουλγαρία.

Ο Σεβερίν Κρασιμίροφ, 21 ετών, συνελήφθη στη Γερμανία, όπου είχε διαφύγει μετά το έγκλημά του, στις 6 Οκτωβρίου 2018. Ομολόγησε την πράξη του, γλιτώνοντας έτσι τα ισόβια δεσμά.

Το δικαστήριο του επέβαλε επίσης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 450.000 λέβα (περίπου 225.000 ευρώ) στην οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Κρασιμίροφ βίασε την δημοσιογράφο ενώ ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κατόπιν την σκότωσε. Ο φόνος της Μαρίνοβα δεν σχετιζόταν με την επαγγελματική δραστηριότητά της.

Ενώπιον των δικαστών, ο κατηγορούμενος έκλαψε δηλώνοντας ότι "λυπάται πολύ" για αυτό το «νεανικό σφάλμα» του. Ο συνήγορός του, Ιβάν Ντόινοφ, είπε ότι θα ασκήσει έφεση προσδοκώντας να μειωθεί στο μισό η ποινή του πελάτη του και επικαλέστηκε τα «ελαφρυντικά στοιχεία», όπως την ομολογία και τη μετάνοια που έχει επιδείξει ο Κρασιμίροφ.

Η 30χρονη Βικτόρια Μαρίνοβα δέχτηκε επίθεση ενώ έκανε τζόγκινγκ κοντά στον ποταμό Δούναβη. Ήταν παρουσιάστρια σε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του Ρούσε και ο θάνατός της προκάλεσε σοκ αλλά και πολλά ερωτηματικά, αφού είχε ξεκινήσει μια καινούρια εκπομπή, υποσχόμενη ότι θα αποκάλυπτε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς.

Οι αρχές την εποχή εκείνη είχαν κατηγορήσει τα μέσα ενημέρωσης για «ψευδείς ειδήσεις», επειδή συνέδεσαν τον φόνο με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος. Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη έκθεσή τους, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κάλουν λόγο για «πρόθεση των αρχών να πνίξουν την υπόθεση ολοκληρώνοτας γρήγορα την έρευνα» για τη δολοφονία.