Μυστήριο με τον αριθμό των θυμάτων του serial killer στην Κύπρο (pics & vid)

Gazzetta team
Μυστήριο με τον αριθμό των θυμάτων του serial killer στην Κύπρο (pics & vid)
«Παγωμένη» παρακολουθεί η κυπριακή κοινή γνώμη την υπόθεση του serial killer λοχαγού που ομολόγησε πως σκότωσε δύο γυναίκες. Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στο μεταλλείο του Μιτσερού καθώς ο 35χρονος φέρεται να έχει δολοφονήσει και άλλες γυναίκες.

«Δεν είναι δύο αλλά πολύ περισσότερα τα θύματα» δήλωσε ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ίπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ επικαλούμενος κυπριακά ΜΜΕ, για τον 35χρονο υπολοχαγό που ομολόγησε ότι σκότωσε δύο γυναίκες.

Ο κ. Χρυσοστόμου έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές έγκλημα για τα κυπριακά δεδομένα και τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς «δεν ξέρουμε ακόμα την έκταση».

Σχολιάζοντας για τα περί λαθών και παραλείψεων από πλευράς της Αστυνομίας, ανέφερε πως «ούτε απαξιώνουμε ούτε αγνοούμε, κατανοούμε τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας που έχει προκληθεί. Διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε κάθε πρόθεση να διερευνήσουμε πλήρως τα ερωτήματα με διαφάνεια και ειλικρίνεια.»

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από το παλιό μεταλλείο στο Μιτσερό οι σοροί δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, της 38χρονης Mary Rose και την 28χρονης Arian Palanas Lozano.

Η Mary Rose αναγνωρίστηκε και από φίλη της, ενώ ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές την ταυτότητα των θυμάτων του.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy στη λίστα με τις γυναίκες που εξαφανίστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Κύπρο περιλαμβάνονται:

  • Η 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2017
  • Η 16χρονη Yianitca Dineva από τη Βουλγαρία, που χάθηκε στη Λεμεσό στις 19 Ιουνίου 2018
  • Η 72χρονη Valerie Potts από τη Βρετανία, που χάθηκε στην Πάφο την 1η Δεκεμβρίου 2018
  • Η 17χρονη Mona Jabiri από τη Σομαλία, που χάθηκε στη Λάρνακα στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Η ωμή παραδοχή του «Ορέστη»

Ο 35χρονος «Ορέστης» παραδέχτηκε τα εγκλήματά του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές μιλώντας για τη Marry Rose «όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, επειδή ένιωσε ωραία, όπως είπε, αποφάσισε να το ξανακάνει και επιδίωξε γνωριμία με την Arian Palanas Lozano. Είπε στους ανακριτές ότι του «άρεσαν οι Φιλιππινέζες».

O λοχαγός παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο αφού ο Ηλίας Στεφάνου που τον εκπροσώπησε στην πρώτη διαδικασία αποσύρθηκε.

Όπως κατέθεσε ο «Ορέστης» χθες, την έπνιξε ενώ έκαναν έρωτα. Συγκεκριμένα όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο ο «Ορέστης» προέβη σε θεληματική κατάθεση αναφέροντας πως γνώρισε την Arian περί τα τέλη Ιουλίου. Όπως κατέθεσε, την μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν έρωτα, την έπνιξε και αργότερα την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Όπως κατέθεσε τη γνώρισε μέσω του site γνωριμιών Badoo.

Κλειστός χαρακτήρας

Ο δράστης περιγράφεται ως κλειστός χαρακτήρας, χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους του.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και πέρυσι το Μάρτιο τιμήθηκε και με μετάλλιο στρατιωτικής αξίας. Είναι νυμφευμένος και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του, με την οποία έχουν δύο παιδιά. Η σύλληψη του ανοίγει το πεδίο των αστυνομικών ερευνών καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιούσε το internet για να προσεγγίζει αλλοδαπές, κυρίως από χώρες της Ασίας, εμφανιζόμενος ως φωτογράφος με το όνομα «Ορέστης».

Μάλιστα στο προφίλ του είχε χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία συναδέλφου του αξιωματικού, με τον οποίο μοιάζουν εμφανισιακά, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 30χρονου αξιωματικού, τον οποίο άφησε χθες ελεύθερο, αφού δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Αντιθέτως υπήρξε θύμα του καθ΄ ομολογία δράστη.

Επιμένει ότι δεν σκότωσε τη μικρή Sierra

Πριν την έναρξη της διαδικασίας στο Δικαστήριο, οι Αρχές μετάφεραν ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο όπου έριξε το πτώμα της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose.

Ώρες ερευνών μετά δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί οποιοδήποτε σημάδι, με τους αστυνομικούς ανακριτές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να τους είπε ψέματα και να τους έστειλε στο Ξυλιάτο με σκοπό να τους αποπροσανατολίσει.

Σύμφωνα με το cyprustimes.com αρνείται ότι σκότωσε την μικρή Sierra και ισχυρίζεται ότι ο θάνατος της προήλθε από εισρόφηση εμεσμάτων.

Πηγή: reader.gr