Σρι Λάνκα: Την όγδοη έκρηξη προκάλεσε καμικάζι που σκότωσε τρεις αστυνομικούς

Gazzetta team
Σρι Λάνκα: Την όγδοη έκρηξη προκάλεσε καμικάζι που σκότωσε τρεις αστυνομικούς
Οκτώ εκρήξεις έχουν βάψει με αίμα τη Σρι Λάνκα με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 200. Η τελευταία προκλήθηκε από καμικάζι και σκότωσε τρεις αστυνομικούς.

Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς στη Σρι Λάνκα πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Εκατοντάδες νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία (vids)

Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερα στο νησί αυτό της Νότιας Ασίας. Εκκλησίες που γιόρταζαν το Πάσχα και πολυτελή ξενοδοχεία επλήγησαν στο Κολόμπο και σε άλλες δύο πόλεις της χώρας.

Επτά συλληφθέντες σε έφοδο σε σπίτι στο Κολόμπο. Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 200

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο Κολόμπο, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα ξεπέρασε τους 200.

«Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 207 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρούουαν Γκουνασεκέρα, στους δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την έφοδο στο σπίτι στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Οι οκτώ εκρήξεις, ορισμένες από τις οποίες , σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας, οδήγησαν σε άμεση λήψη αυστηρών μέτρων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας και να μπλοκάρει την πρόσβαση σε σημαντικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες μηνυμάτων, περιλαμβανομένων των Facebook και WhatsApp, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση «ανακριβών και εσφαλμένων πληροφοριών» σε σχέση με τις επιθέσεις, όπως ανέφερε.