Άφησε νηστικό τον ελέφαντα που πρόσεχε και τον ποδοπάτησε μέχρι θανάτου (pics)

Gazzetta team
Άφησε νηστικό τον ελέφαντα που πρόσεχε και τον ποδοπάτησε μέχρι θανάτου (pics)
Τραγικό θάνατο βρήκε ο οδηγός ενός ελέφαντα ηλικίας 40 ετών, ο οποίος ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από το επιβλητικό θηλαστικό σε επαρχία της βορειοανατολικής Ινδίας.

Ο νεαρός οδηγός του ζώου βρισκόταν στον χώρο όπου κρατούσαν τον αιχμαλωτισμένο ελέφαντα με σκοπό να τον εκπαιδεύσουν ώστε να λάβει μέρος σε θρησκευτική τελετή στο κρατίδιο Κεράλα, όμως μία αβλεψία του κόστισε πολύ ακριβά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ινδικής αστυνομίας, ο άτυχος εκπαιδευτής βρισκόταν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του σε απόσταση αναπνοής από το αιχμαλωτισμένο ζώο, όταν ξαφνικά ο ελέφαντας εξαγριώθηκε από το γεγονός ότι παρέμενε ατάιστος για μέρες κι άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους.

Οι δύο άντρες, οι οποίοι τη στιγμή εκείνη κοιμόντουσαν, έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και να απομακρυνθούν, με το μεγαλύτερο θηλαστικό της Ασίας να καταφέρνει να βάλει κάτω από τα πόδια του τον άτυχο εκπαιδευτή, ποδοπατώντας τον μέχρι θανάτου.

Ο δεύτερος άντρας, αφού είδε μπροστά στα μάτια του, τον αποτρόπαιο θάνατο του συναδέλφου του, προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας, όμως ένα χτύπημα από την προβοσκίδα του ζώου, του προκάλεσε σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει η ζωή του, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Εν συνεχεία, ο ελέφαντας ναρκώθηκε ώστε να εξεταστεί από κτηνιάτρους, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ζώο δεν πρόκειται να θανατωθεί αλλά αντίθετα αναμένεται να απελευθερωθεί στην άγρια φύση, όπου και ανήκει.

Τέλος να σημειωθεί, πως οι θάνατοι λόγω των ελεφάντων είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο στην Ινδία, καθώς η γειτνίαση με τους ανθρώπους κι οι συναντήσεις στην φύση προκαλούν σχεδόν 200 θανάτους ετησίως μόνο στην Ινδία.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.