Εντοπίστηκαν πιράνχας σε πολυσύχναστη λίμνη με εκατοντάδες κολυμβητές (vid)

Gazzetta team
Εντοπίστηκαν πιράνχας σε πολυσύχναστη λίμνη με εκατοντάδες κολυμβητές (vid)
Το πρώτο πιράνχας βρέθηκε να επιπλέει στα νερά της λίμνης από ένα ζευγάρι που απολάμβανε μια απογευματινή βόλτα μαζί με τον 8χρονο γιο του.

Σαρκοβόρα πιράνχας έκαναν την εμφάνιση τους σε λίμνη της Μεγάλης Βρετανίας και συγκεκριμένα στο Ντόνκαστερ, ενώ το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι οι πάπιες κι άλλα ζώα εξαφανίζονται μυστηριωδώς χωρίς ίχνος.

Το πρώτο πιράνχας βρέθηκε να επιπλέει στα νερά της λίμνης από ένα ζευγάρι που απολάμβανε μια απογευματινή βόλτα μαζί με τον 8χρονο γιο του.

Ο Ντέιβι Γουάιτ και η Λίζα Χολμς είπαν στον τοπικό Τύπο του Ντόνκαστερ ότι δεν αναγνώρισαν ότι το ψάρι ήταν πιράνχας - αν και νεκρό.

«Ο σύντροφός μου είναι ψαράς και κοίταζε γύρω από την άκρη της λίμνης όταν είδε ξαφνικά αυτό το ψάρι να επιπλέει» δήλωσε η Λίζα Χολμς.

«Κατάφερε να το βγάλει από το νερό και παρόλο που είναι ένας ψαράς, δεν ήταν σίγουρος τι είδους ψάρι ήταν».

Ένα δεύτερο νεκρό πιράνχα βρέθηκε στην ίδια λίμνη από τον Τόνι Χούπερ ενώ περπατούσε με την οικογένειά του την Κυριακή. «Όταν συνειδητοποιήσαμε τι ήταν αυτό, ανατρίχιασα ολόκληρος», είπε.

«Αυτό είναι ένα δημοφιλές σημείο μεταξύ των οικογενειών, των σκυλιών και των ψαράδων. Έχει πάντα κόσμο εδώ», είπε.

«Υπάρχει ένα πάρκο παιχνιδιού σε κοντινή απόσταση, στο οποίο πηγαίνουν πολλά παιδιά που κωπηλατούν στο νερό, οι έφηβοι κολυμπούν. Εγώ πάντως δεν θα ξαναπαώ κοντά στο νερό» τόνισε

Οι ανακαλύψεις έχουν προκαλέσει ανησυχίες ενώ συνδέονται πλέον με μια εμφανή μείωση του αριθμού των άλλων ψαριών, καθώς και στις πάπιες και στους κύκνους.

Τα νεκρά ψάρια έχουν περάσει στον Οργανισμό Περιβάλλοντος για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι αξιωματούχοι του συμβουλίου του Ντόνκαστερ πιστεύουν ότι ήταν κατοικίδια ζώα που τοποθετήθηκαν στη λίμνη όταν έγιναν πάρα πολύ μεγάλα.

Τα πιράνχας υπάρχουν στη Νότια Αμερική και κυρίως τρέφονται με ψάρια, αν και είναι γνωστό ότι επιτίθενται και στον άνθρωπο. Οι περισσότερες επιθέσεις συνεπάγονται μικρούς τραυματισμούς στα χέρια και στα πόδια, αν και ένα κορίτσι ηλικίας 6 ετών φέρεται να σκοτώθηκε από πιράνχας όταν το κανό της ανατράπηκε στη Βραζιλία το 2015.

Πηγή: Reader.gr