115 πτήσεις την ημέρα θα ακυρώνει το καλοκαίρι η American Airlines!

Gazzetta team
115 πτήσεις την ημέρα θα ακυρώνει το καλοκαίρι η American Airlines!
Περίπου 115 πτήσεις την ημέρα θα ακυρώνει το καλοκαίρι η American Airlines λόγω των προβλημάτων στα Boeing 737 MAX, τα οποία θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος των ΗΠΑ μέχρι και τις 19 Αυγούστου.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία προέβλεπε ως τώρα την αναστολή της εκμετάλλευσης αυτών των αεροσκαφών, που καθηλώθηκαν στο έδαφος για λόγους ασφαλείας από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, ως την 5η Ιουνίου.

Όλος ο στόλος των 737 MAX απαγορεύθηκε να πετά μετά τα μέσα Μαρτίου, έπειτα από δύο δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αεροσκάφη του τύπου αυτού με λίγους μήνες διαφορά: το πρώτο, της ινδονησιακής εταιρείας Lion Air, έπεσε στη θάλασσα της Ιάβας την 29η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι 189 επιβαίνοντες να βρουν τον θάνατο, και το δεύτερο, της Ethiopian Airlines, συνετρίβη τη 10η Μαρτίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 157 επιβαίνοντες.

«Αυτές οι 115 πτήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,5% του συνολικού αριθμού των πτήσεων μας αυτό το καλοκαίρι», διευκρίνισε ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Νταγκ Πάρκερ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Υπογράμμισε πάντως για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του στα 737 MAX. «Με δεδομένη την εξελισσόμενη συνεργασία μας με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και την Boeing», είναι σίγουρο ότι τα αεροσκάφη του τύπου θα «πιστοποιηθούν εκ νέου πριν από αυτή την ημερομηνία» -- τη 19η Αυγούστου – τόνισε και εξήγησε ότι τα 737 MAX της θα αρχίσουν να πετούν ξανά αφού ισχύει η νέα πιστοποίησή τους.

Πηγή: Reader.gr