Αμερικανίδα γερουσιαστής έκανε τον CEO της JPMorgan να μην ξέρει τι να απαντήσει για τους χαμηλούς μισθούς (vid)

Gazzetta team
Αμερικανίδα γερουσιαστής έκανε τον CEO της JPMorgan να μην ξέρει τι να απαντήσει για τους χαμηλούς μισθούς (vid)
O Jamie Dimon CEO της JPMorgan έχασε την μιλιά του και δεν ήξερε τι να απαντήσει, στα στοιχεία που του παρουσίασε η γερουσιαστής, Κάτι Πόρτερ.

Μερικές οι φορές η πραγματικότητα είναι κάπως σκληρή για όσους επιμένουν να ζουν στο δικό τους κόσμο, αδιαφορώντας για το τί κάνουν οι υπόλοιποι.

Δείτε για παράδειγμα την δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε ο CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον στην συνάντηση με την επιτροπή των οικονομικών υπηρεσιών του Κονγκρέσου, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Κάτι Πόρτερ.

Η γερουσιαστής των δημοκρατικών, παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη και αποφασισμένη να αναδείξει το πρόβλημα των χαμηλών μισθών που υπάρχουν στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Ξεκίνησε λοιπόν λέγοντάς του...

«Παίρνει 2.425 δολάρια το μήνα. Νοικιάζει ένα σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο. Αυτή και η κόρη της κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, στο Ίρβιν της Καλιφόρνια. Ο μέσος όρος για ένα τέτοιο σπίτι είναι 1.600 δολάρια.

Ξοδεύει 100 δολάρια σε βοηθητικά προγράμματα. Βγάζοντας εκτός τα 1.700 της μένουν 725 δολάρια.

Οδηγά ένα minivan με αέριο. 400 δολάρια για την κίνησή του και τα έξοδά του. Απομένουν 325 δολάρια.

Το τμήμα γεωργίας αναφέρει πως το μηνιαίο ποσό για ένα low budget φαγητό είναι 400 δολάρια. Κάτι που σημαίνει οτι είναι στα κόκκινα για 77 δολάρια.

Έχει το πιο φθηνό κινητό που υπάρχει για 40 δολάρια. Άρα, είναι 117 μέσα.

Επειδή η τράπεζα είναι ανοιχτή την ώρα που το εξάχρονο παιδί της τελειώνει το σχολείο το πάει σε μία ειδική υπηρεσία που κοστίζει 450 δολάρια.

Αυτό σημαίνει οτι είναι μέσα 567 δολάρια το μήνα. Πως θα τα βγάλει πέρα με τους μισθούς που δίνεται
», του είπε χαρακτηριστικά.

Τα όσα όμως ακολούθησαν ήταν απολύτως ντροπιαστικά για τον Τζέιμι Ντίμον, ο οποίος έχασε τα λόγια του, δεν ήξερε τι να απαντήσει και άρχισε να ψάχνει δικαιολογίες σε ατάκες του τύπου «δεν ξέρω αν είναι ακριβείς οι αριθμοί αυτοί», «ο μισθός αυτός είναι για όσους ήρθαν τώρα στην δουλειά» και «θα ήθελα να την καλέσω και να μιλήσουμε για τα οικονομικά της θέματα».