Εντυπωσιακή έκρηξη μετεωρίτη πάνω από πόλη της Σιβηρίας (vid)

Gazzetta team
Εντυπωσιακή έκρηξη μετεωρίτη πάνω από πόλη της Σιβηρίας (vid)
Την στιγμή της έκρηξης ενός μεγάλου μετεωρίτη πάνω από την ρωσική πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας κατέγραψαν οι κάμερες δεκάδων διερχόμενων πολιτών.

Ο μετεωρίτης -που θεωρείται μικρού μεγέθους- εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από την πόλη της Σιβηρίας, ενώ λίγες στιγμές αργότερα εξερράγη και διαλύθηκε σε χιλιάδες μικροσκοπικά κομμάτια.

Όμως, το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του Κράσνογιαρσκ, με πολλούς εξ αυτών να καταγράφουν την στιγμή της ανάφλεξης με τις κάμερές τους.

Μάλιστα, οι ρωσικές αρχές έγιναν αποδέκτες δεκάδων αναφορών για θραύση τζαμιών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αρκετοί ήταν κι όσοι παρατήρησαν την πτώση του μετεωρίτη, αναφέροντας ότι το φαινόμενο συνοδευόταν από υπόκωφο θόρυβο κι ανεξήγητες λάμψεις στον ουρανό.

Να σημειωθεί, τέλος, πως πτώσεις μετεωριτών είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στην αχανή Σιβηρία, καθώς οι μνήμες από το 2011 και την πτώση ενός μεγάλου μετεωρίτη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 1.000 ανθρώπων είναι ακόμα νωπές.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.