Έστησε ενέδρα σε ρινόκερους, αλλά τον ποδοπάτησαν ελέφαντες και τον κατασπάραξαν λιοντάρια (pics)

Gazzetta team
Έστησε ενέδρα σε ρινόκερους, αλλά τον ποδοπάτησαν ελέφαντες και τον κατασπάραξαν λιοντάρια (pics)
Άδοξο τέλος είχε ένας Νοτιοαφρικανός λαθροκυνηγός, ο οποίος μαζί με τρεις ακόμα «συναδέλφους» του εισέβαλε οπλισμένος στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής, σκοπεύοντας να σκοτώσουν μερικούς από τους σπανιότατους αφρικανικούς ρινόκερους της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από μέσα ενημέρωσης του αφρικανικού κράτους, οι ρέιντζερς που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των ζώων που διαβιούν στο μεγαλύτερο πάρκο άγριας ζωής της χώρας, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις πανικόβλητους λαθροθήρες, την στιγμή που οι τελευταίοι προσπαθούσαν να βγουν από την προστατευόμενη περιοχή.

Οι τρεις άντρες συνελήφθησαν άμεσα, όμως όταν άρχισαν να διηγούνται όσα είχαν συμβεί λίγες ώρες πριν, ξεπερνούσαν κάθε φαντασία. Πιο αναλυτικά, η ομάδα των τεσσάρων λαθροκυνηγών είχε ως στόχο να σκοτώσει μερικούς από τους ρινόκερους του πάρκου Κρούγκερ, θέλοντας να πουλήσουν στην μαύρη αγορά τα κέρατα των επιβλητικών θηλαστικών της Αφρικής, καθώς η αξία τους εκτιμάται σε πολλές χιλιάδες δολάρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για rhinos youtube

Η ομάδα είχε στήσει ενέδρα περιμετρικά μίας μικρής λίμνης του πάρκου, περιμένοντας τους ρινόκερους που ζουν στην περιοχή να πέσουν στην παγίδα τους, όμως η Φύση είχε διαφορετικά σχέδια.

Έτσι, καθώς οι κυνηγοί είχαν χωριστεί, περιμένοντας τα θηράματά τους, η παρουσία του ενός έγινε αντιληπτή από μία ομάδα ελεφάντων, οι οποίοι και φημίζονται για την απίστευτη επιθετικότητά τους προς όσους θεωρήσουν ως εχθρούς τους.

Τα παχύδερμα θηλαστικά της Αφρικής δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον άτυχο λαθροθήρα, ποδοπατώντας τον σχεδόν μέχρι θανάτου και τρέποντας σε φυγή τους άλλους τρεις άντρες, όμως τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα, καθώς όταν επέστρεψαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα για να μάθουν την τύχη του φίλου τους, έπεσαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο και σοκαριστικό θέαμα.

Μία αγέλη λιονταριών είχε σπεύσει στο σημείο όπου οι ελέφαντες είχαν καθηλώσει τον λαθροθήρα, αρχίζοντας να κατακρεουργούν το ήδη άψυχο σώμα του. Όπως είναι φυσικό, το τέλος του λαθροθήρα ήταν φρικιαστικό, αναγκάζοντας τους άλλους τρεις άντρες να προσπαθήσουν να ξεφύγουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για lions υοθτθβε

Τα απομεινάρια της σορού του λαθροκυνηγού εντοπίστηκαν το επόμενο πρωί από εναέρια μέσα διάσωσης που είχαν ειδοποιηθεί από τους φύλακες του πάρκου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο δεύτερος θάνατος λαθροθήρα μέσα σε μόλις ένα μήνα στο ίδιο πάρκο της Νοτίου Αφρικής, ενώ την προηγούμενη χρονιά, τουλάχιστον τρεις λαθροθήρες που ενέδρευαν για λιοντάρια, είχαν κατακρεουργηθεί από τα αιλουροειδή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο αφρικανικός ρινόκερος είναι ένα από τα άγρια ζώα που απειλείται περισσότερο με εξαφάνιση, καθώς οι πληθυσμοί τους έχουν γίνει στόχος λαθροκυνηγών, εξαιτίας του πολύτιμου κέρατου που διαθέτουν.

Υπολογίζεται πως ο πληθυσμός τους στην άγρια φύση ανέρχεται σήμερα μόλις σε μερικές χιλιάδες άτομα, ενώ αρκετά από τα υποείδη τους σε Αφρική και Ασία έχουν ήδη εκλείψει.

Πληροφορίες: ladbible.com