Φυλάκιση 28 ημερών για τον άντρα που έσπασε αυγό στο κεφάλι του Τζέρεμι Κόρμπιν

Gazzetta team
Φυλάκιση 28 ημερών για τον άντρα που έσπασε αυγό στο κεφάλι του Τζέρεμι Κόρμπιν
Ένας Βρετανός καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 28 ημερών, διότι έσπασε ένα αυγό στο κεφάλι του ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, μια ποινή που στοχεύει να στείλει ένα «μήνυμα» σε μια χρονική περίοδο όπου οι απειλές κατά των βουλευτών εντείνονται.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου, λιγότερο από μια εβδομάδα αφού ο Κόρμπιν είχε ανακοινώσει ότι το κόμμα του υποστηρίζει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

«Σεβαστείτε την ψήφο» του βρετανικού λαού, είχε φωνάξει ο δράστης, ο Τζον Μέρφιν, ένας 31χρονος Λονδρέζος, την ώρα που έσπαγε ένα αυγό στο πρόσωπο του πολιτικού, πριν τον ακινητοποιήσει το πλήθος.

Ο Κόρμπιν επισκεπτόταν το τέμενος του Finsbury Park, στα βόρεια περίχωρα του Λονδίνου, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας με στόχο τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων. Χωρίς να φέρει κάποιο εμφανές τραύμα στο πρόσωπό του, παρά μόνο ένα κόκκινο σημάδι, ο ηγέτης των Εργατικών συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του.

«Μια τέτοια επίθεση είναι μια επίθεση εναντίον του δημοκρατικού συστήματός μας» δήλωσε η δικαστής Έμα Άρμπετνοτ. «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι τα δικαστήρια δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό. (…) Οι επιθέσεις εναντίον των βουλευτών μας πρέπει να σταματήσουν» υπογράμμισε η ίδια.

«Αυτού του είδους οι επιθέσεις δημιουργούν ένα χάσμα μεταξύ των βουλευτών και των ψηφοφόρων» σημείωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε μια δήλωση που αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.