Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Λωρίδα της Γάζας: Είχαν προηγηθεί ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ (vids)

Gazzetta team
Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Λωρίδα της Γάζας: Είχαν προηγηθεί ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ (vids)
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, αργά το απόγευμα, ότι ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ως αντίποινα για την εκτόξευση μιας ρουκέτας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι, στο βόρειο τμήμα του Τελ Αβίβ, τη νύχτα.

Ισραηλινά ελικόπτερα βομβάρδισαν τουλάχιστον τρεις φορές, στο δυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μια θέση της ένοπλης πτέρυγας του κινήματος της Χαμάς, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, επίσης, στο Reuters ότι άκουσαν εκρήξεις στη Γάζα.

Ο στρατός γνωστοποίησε σε μια ανακοίνωση ότι «ξεκίνησε να βομβαρδίζει τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας και μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς, μία θέση που επλήγη ήταν μια ναυτική βάση της Χαμάς δυτικά της πόλης της Γάζας κι άλλη μία ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στη βόρεια Γάζα.

Και οι δύο θέσεις πιθανόν είχαν εκκενωθεί, καθώς η Χαμάς είχε ειδοποιηθεί από ώρες για τους επικείμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε σθεναρή απάντηση για την επίθεση με ρουκέτα νωρίτερα, κατά την οποία τραυματίστηκαν 7 Ισραηλινοί.