Τουλάχιστον 18 νεκροί και 68 τραυματίες από τις πλημμύρες στο Ιράν (vids)

Gazzetta team
Τουλάχιστον 18 νεκροί και 68 τραυματίες από τις πλημμύρες στο Ιράν (vids)
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 68 τραυματίστηκαν από τις συνεχιζόμενες πλημμύρες που σαρώνουν πολλές επαρχίες του Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Τον νεότερο απολογισμό των 18 νεκρών ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης στην ιστοσελίδα τους. Νωρίτερα, ο Πιρχοσέιν Κοολιβάντ, ένα από τα διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών αυτών, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 68 τραυματίες μόνο στη νότια πόλη Σιράζ και για έναν ακόμη νεκρό στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ.

Το Ιράν πλήττουν πρωτοφανείς πλημμύρες στις 25 από τις 31 επαρχίες του, σύμφωνα με την ιρανική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων. Οι πλημμύρες αρχικά σημειώθηκαν στη δυτική και στη νοτιοδυτική χώρα, μερικές ημέρες μόνο μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν στις 19 Μαρτίου τις επαρχίες Γκολεστάν και Μαζανταράν, στο βορειοανατολικό Ιράν. Κανένας επίσημος απολογισμός των ζημιών στις επαρχίες αυτές δεν υπάρχει.

Οι υπηρεσίες διάσωσης δεν εργάζονται με εντατικό ρυθμό λόγω της απουσίας πολλών αδειούχων υπαλλήλων, καθώς το Ιράν γιορτάζει την περσική Πρωτοχρονιά.

Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων και το υπουργείο Υγείας, αρμόδιο για τα νοσοκομεία, ανέστειλαν όλες τις άδειες του προσωπικού και όλα τα νοσοκομεία τέθηκαν σε μέγιστο συναγερμό. Οι κυβερνήτες των επαρχιών κλήθηκαν να παραμείνουν στη θέση τους.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ιρανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.