Φοιτητής κατέγραψε την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε

Gazzetta team
Φοιτητής κατέγραψε την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε
Ένας 22χρονος φοιτητής κατέγραψε την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε. Το περιστατικό συνέβη στην Κιργιζία, όταν ο πιλότος για άγνωστη αιτία δεν κατόρθωσε να το προσγειώσει, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα βράχια του βουνού Καν Τενγκρί.

Το ελικόπτερο ήταν ένα ρωσικό Mil-Mi 8 και σε αυτό βρίσκονταν 8 τουρίστες (ο Ντέιβιντ -το όνομα του φοιτητή-, ένας 20χρονος φίλος του από τη Γερμανία, τέσσερις Πολωνοί, τρεις Ιάπωνες, το τετραμελές πλήρωμα, ένας ξεναγός και ένας γιατρός), από τους οποίους λόγω της ομαλής πρόσκρουσης στο έδαφος, κανείς από αυτούς δεν έχασε τη ζωή του, ωστόσο οι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Σοβαρότερη περίπτωση από αυτές, ήταν μιας 37χρονης Πολωνέζας, η οποία παρέλυσε στα κάτω άκρα.

«Με κατέλαβε τρόμος γιατί φοβήθηκα ότι θα καώ ζωντανός. Ο φόβος αυτός, όμως, αντί να με παραλύσει με έκανε να παλεύω όλο και πιο πολύ για να γλιτώσω», είπε ο φοιτητής που κατέγραψε το περιστατικό στο κινητό του, καθώς της πρόσκρουσης στο έδαφος, κατέγραφε το τοπίο από το ελικόπτερο κατά την πτήση του. Παράλληλα τόνισε πως τρομοκρατήθηκε όταν είδε μετά την πτώση, ότι για καλή του τύχη είχε επιβιώσει, αλλά είχε «λουστεί» με κηροζίνη και δεν μπορούσε να μετακινηθεί γιατί πάνω του είχε πέσει ένας τραυματίας.