Ουγκάντα: Δύο νεκροί και δεκάδες νοσηλευόμενοι από μολυσμένα δημητριακά που μοίρασε ο ΟΗΕ

Gazzetta team
Ουγκάντα: Δύο νεκροί και δεκάδες νοσηλευόμενοι από μολυσμένα δημητριακά που μοίρασε ο ΟΗΕ
Σύμφωνα με τον Μούσα Εκουέρου, τον υπουργό Πρόληψης Καταστροφών, η κατάσταση των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία είναι σοβαρή.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 νοσηλεύονται στην περιοχή Καραμότζα, στη βορειοανατολική Ουγκάντα, αφού κατανάλωσαν εμπλουτισμένα δημητριακά που τους είχε χορηγήσει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (PAM), όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κυβέρνηση της χώρας.

«Εργαζόμαστε με το PAM για να καθορίσουμε την αιτία», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι που ασθένησαν έχουν ήδη αναρρώσει και πήραν εξιτήριο.

Χωρίς να επιβεβαιώσει τους θανάτους, το PAM ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι διέκοψε τη διανομή αυτών των δημητριακών σε όλη τη χώρα επειδή «δεκάδες άνθρωποι ασθένησαν και εισήχθησαν σε κέντρα υγείας» στην Καραμότζα. «Εξ αρχής, το PAM αντιμετωπίσε το γεγονός ως κατεπείγον», πρόσθεσε.

Τα πρώτα κρούσματα αναφέρθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Οι ασθενείς παρουσίασαν υψηλό πυρετό και διανοητική σύγχυση.

Τα εμπλουτισμένα δημητριακά δίνονται κυρίως σε έγκυες γυναίκες ή σε μητέρες που θηλάζουν για να προληφθεί ο υποσιτισμός και η καθυστέρηση της ανάπτυξης του βρέφους.