Ανθρωποκυνηγητό στην Ουτρέχτη για τον δράστη της επίθεσης: Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες (pics & vid)

Gazzetta team
Ανθρωποκυνηγητό στην Ουτρέχτη για τον δράστη της επίθεσης: Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες (pics & vid)
Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και στους εννέα των τραυματιών από τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης.

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης (κεντρική Ολλανδία) με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα και πιθανόν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ασφάλεια και αντιτρομοκρατίας (NCTV).

«Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε σημεία της Ουτρέχτης», δήλωσε ο διευθυντής της NCTV Πίτερ Γιάαπ Όλμπερσμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη διευκρινίζοντας πως «βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας για να βρεθεί ο δράστης».

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Όλμπερσμπεργκ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει γνωστό τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θύματα.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί από πυροβολισμούς μέσα σ' ένα τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του ANP που μετέβη επιτόπου.

Το περιστατικό στην Ουτρέχτη «φαίνεται ότι έχει τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ολλανδίας Πίτερ-Γιααπ Ααλμπερσμπεργκ, μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο NOS.

«Ο δράστης διαφεύγει ακόμη», αναφέρει στο Twitter καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες της αστυνομίας

Η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση επιφυλακής λόγω τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο στη επαρχία της Ουτρέχτης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, τεμένη και συγκοινωνιακούς κόμβους. Το επίπεδο απειλής ανέβηκε στη βαθμίδα 5 μόνο στην επαρχία της Ουτρέχτης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας .

Εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι πιθανόν πως ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περισσότεροι τους ενός ένοπλοι να συμμετείχαν στην επίθεση.

Η αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες για έναν 37χρονο Τούρκο

Η ολλανδική αστυνομία γνωστοποίησε σήμερα ότι αναζητά έναν 37χρονο Τούρκο σε σχέση με τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη, όπου πιστεύεται ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

«Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον 37χρονο Γκοκμάν Τανίς (που γεννήθηκε στην Τουρκία) σε σχέση με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το πρωί» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.