Πυροβολισμοί σε τραμ στην Ουτρέχτη: Tουλάχιστον ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες (pics)

Gazzetta team
Πυροβολισμοί σε τραμ στην Ουτρέχτη: Tουλάχιστον ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες (pics)
Τουλάχιστον ένας νεκρός από σφαίρες στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρες σήμερα στην Ουτρέχτη, μεταδίδει ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ολλανδική αστυνομία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα πως άνθρωποι πυροβολήθηκαν μέσα σε τραμ σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, και πως η επίθεση μπορεί να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

«Πυροβολισμοί ρίχθηκαν μέσα σ' ένα τραμ και άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ελικόπτερα βρίσκονται επιτόπου και δεν έχουν γίνει συλλήψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούστ Λανσάγκε.

Η αστυνομία δεν ήταν αμέσως σε θέση να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ούτε να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.