17χρονος έριξε αυγό σε Αυστραλό Γερουσιαστή που είπε οτι για το μακελειό ευθύνονται οι μετανάστες (vid)

Gazzetta team
17χρονος έριξε αυγό σε Αυστραλό Γερουσιαστή που είπε οτι για το μακελειό ευθύνονται οι μετανάστες (vid)
Μάλιστα, ο Φρέιζερ Άνιγκ είχε το θράσος να γυρίσει και να χτυπήσει το νεαρό, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τις αντιδράσεις στο πρόσωπό του.

Οργή έχει προκαλέσει σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία το βίντεο στο οποίο ο Αυστραλός γερουσιαστής Φρέιζερ Άνιγκ χαστουκίζει έναν νεαρό, ο οποίος του πέταξε αυγά, μετά από δήλωση που έκανε ότι αιτία της ακροδεξιάς επίθεσης στο Κράιστσερτς αποτελεί η αυξανόμενη μετανάστευση των μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία.

Είμαι εντελώς αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή βίας και καταδικάζω εντελώς τις πράξεις του δράστη. Παρότι αυτό το είδος βίαιης αντίδρασης δεν μπορεί ποτέ να είναι δικαιολογημένο, αυτό που δείχνει είναι ο αυξανόμενος φόβος της κοινότητας μας, τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Νέα Ζηλανδία, για την αυξανόμενη μουσουλμανική παρουσία», .

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αλλά και την οργή ενός 17χρονου, ο οποίος πέταξε ένα αυγό στον γερουσιαστή. Ο Άνιγκ τον χαστούκισε δύο φορές ενώ στη συνέχεια ένας από τους υπαλλήλους του γερουσιαστή τους χωρίζει.

Ο 17χρονος συνελήφθη αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και σύμφωνα με το ABC Net έχει ήδη δημιουργηθεί σελίδα για να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδά του.