Με εντολή Τραμπ καθηλώνονται όλα τα Boeing 737 Max στις ΗΠΑ

Gazzetta team
Με εντολή Τραμπ καθηλώνονται όλα τα Boeing 737 Max στις ΗΠΑ
Υπενθυμίζεται ότι η Boeing είναι αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πλανητάρχη και του CEO της εταιρείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) πρόκειται να εκδώσει έκτακτη οδηγία για την καθήλωση του στόλου των Boeing 737 Max στον απόηχο των δύο δυστυχημάτων με αεροπλάνα αυτού του τύπου, της Ethiopian Airlines την Κυριακή και της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους συνολικά 346 άνθρωποι.

Πρόκειται να εκδώσουμε μία επείγουσα διαταγή για την προληπτική αναστολή πτήσεων όλων των 737 MAX 8 και 737 MAX 9 και των αεροσκαφών που σχετίζονται με αυτή τη σειρά» δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο.

«Η FAA είναι έτοιμη να κάνει μία ανακοίνωση πολύ σύντομα σχετικά με τις νεώτερες πληροφορίες και τα φυσικά στοιχεία που έχουμε συλλέξει» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κίνα και πολλές αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο, έχουν ανακοινώσει ότι απαγορεύουν τις πτήσεις με Boeing Max 8 και Max 9 για λόγους ασφαλείας.

Των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ προηγήθηκε η ανακοίνωση και από τον Καναδά ότι καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου.