Δάσκαλος καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή χτύπησε μέχρι θανάτου 14χρονο μαθητή

Gazzetta team
Δάσκαλος καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή χτύπησε μέχρι θανάτου 14χρονο μαθητή
Αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών βρίσκεται ένας δάσκαλος από την Τανζανία, ο οποίος καταδικάστηκε από δικαστήριο της αφρικανικής χώρας σε θάνατο δια απαγχονισμού, μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 14χρονου μαθητή του.

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός θεώρησε σκόπιμο να χτυπήσει δεκάδες φορές τον άτυχο μαθητή στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο, καθώς τον κατηγορούσε για την κλοπή της τσάντας μίας συναδέλφου του.

Ο εκπαιδευτικός άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, ενώ οι συγγενείς του νεκρού μαθητή υποστήριξαν ότι το παιδί τους δικαιώθηκε.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Τανζανία, με πολλούς να ζητούν από την κυβέρνηση της αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία επιτρέπει την σωματική τιμωρία των μαθητών, με μερικές προϋποθέσεις.

Μεταξύ αυτών είναι η παρουσία του διευθυντή του σχολείου κατά τη διάρκεια της τιμωρίας αλλά κι ο περιορισμός των χτυπημάτων στα τέσσερα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αν κι η θανατική ποινή παραμένει σε ισχύ στην Τανζανία, από το 1994 και μετά δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εκτέλεση καταδίκου.