HΠΑ για Μαδούρο: «Οι μέρες του στην εξουσία είναι μετρημένες»

Gazzetta team
HΠΑ για Μαδούρο: «Οι μέρες του στην εξουσία είναι μετρημένες»
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι πλησιάζει το τέλος για τον Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν πλέον ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Είμαι σίγουρος πως χάρη στους Βενεζουελάνους οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε μια συνέντευξη στο CNN.

Νωρίτερα, ο Πομπέο είχε διαμηνύσει ότι η Ουάσινγκτον θα «περάσει στις πράξεις» για να «υποστηρίξει τη δημοκρατία» στη Βενεζουέλα, καταγγέλλοντας τη δράση των «μπράβων» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, λίγες ώρες αφότου ο στρατός και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έκαναν χρήση αληθινών σφαιρών και δακρυγόνων με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές προσκείμενοι στην αντιπολίτευση να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να κρατήσει «όλα τα ενδεχόμενα» ανοικτά έναντι του Νικολάς Μαδούρο.

Ο Γκουαϊδό, που πέρασε την Παρασκευή στο έδαφος της Κολομβίας, αψηφώντας την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας που του είχε επιβληθεί από τη δικαιοσύνη, πρόσθεσε πως θα είναι παρών αύριο στη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας, όπου αναμένεται επίσης να συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς επιβεβαίιωσε ότι θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γκουαϊδό στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας της Λίμας.