Δασκάλα στην Κίνα κουβάλησε στην πλάτη όλους τους μαθητές της για να διασχίσουν πλημμυρισμένο δρόμο (vid)

Gazzetta team
Δασκάλα στην Κίνα κουβάλησε στην πλάτη όλους τους μαθητές της για να διασχίσουν πλημμυρισμένο δρόμο (vid)
Παράδειγμα προς μίμηση έγινε μία εκπαιδευτικός από την Κίνα, η οποία στη θέα ενός πλημμυρισμένου δρόμου αποφάσισε να κουβαλήσει έναν-έναν τους μαθητές της για να επιστρέψουν ασφαλείς στα σπίτια τους.

Συγκίνηση και πληθώρα εγκωμιαστικών σχολίων έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός απίστευτου βίντεο από την κινεζική πόλη της επαρχίας Ζουχάι, στο οποίο αποτυπώνεται η αγωνιώδης προσπάθεια μίας δασκάλας να βοηθήσει τους δεκάδες ανήλικους μαθητές της να διασχίσουν πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης.

Η δασκάλα, αφού διαπιστώνει ότι τα μικρά παιδιά ήταν αδύνατον να διασχίσουν τον δρόμο χωρίς βοήθεια, αποφάσισε να κουβαλήσει στην πλάτη της, έναν-έναν τους μικρούς μαθητές, ενώ πολύτιμη ήταν κι η συνδρομή ενός ακόμη περαστικού, που μόλις είδε το περιστατικό έσπευσε να βοηθήσει την νεαρή εκπαιδευτικό.

Μάλιστα, όπως έγινε αργότερα γνωστό, η όλη «επιχείρηση» διάσχισης του δρόμου διήρκησε 20 ολόκληρα λεπτά, υπό καταρρακτώδη βροχή.

Οι σκηνές καταγράφηκαν από κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας, ενώ χιλιάδες χρήστες των social media έσπευσαν να δηλώσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την δασκάλα για την ανιδιοτέλεια και τον αλτρουισμό της.