Κινδυνεύει με 24 χρόνια φυλάκισης στενός συνεργάτης του Τραμπ

Gazzetta team
Κινδυνεύει με 24 χρόνια φυλάκισης στενός συνεργάτης του Τραμπ
Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ ζητεί φυλάκιση έως 24 έτη σε βάρος του Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Ο ειδικός εισαγγελέας αρμόδιος για την έρευνα που αφορά την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας σε αυτήν ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως 24 χρόνια σε βάρος του πρώην διευθυντή της εκστρατείας Πολ Μάναφορτ, γιατί είπε ψέματα στους ερευνητές.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στο αρμόδιο δικαστήριο, η ομάδα του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ αναφέρει συγκεκριμένα ότι θεωρεί πως στον Μάναφορντ πρέπει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 19,5 έως 24,5 χρόνια. Η ομάδα του εισαγγελέα συμφωνεί με την εκτίμηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή από "235 έως 293 μήνες".

Σε αυτήν προστίθενται πρόστιμο που θα κυμανθεί από 50.000 έως 24,4 εκατομμύρια δολάρια, κοινωνική και δικαστική παρακολούθηση έως πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, αποζημιώσεις ύψους 24,8 εκατομμυρίων δολαρίων και η κατάσχεση 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ομοσπονδιακή δικαστής είχε επικυρώσει τη θέση του γραφείου του εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία ο Μ11άναφορτ, αφότου δέχτηκε να συνεργαστεί με τους ερευνητές για να ελαφρύνει την ποινή του, τους είπε ψέματα "σκόπιμα" σε σχέση με τις επαφές που είχε το 2016 και το 2017 με τον Κονσταντίν Κιλίμνικ ο οποίος είχε σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η δικαστής είχε επίσης αποφανθεί επί άλλων ψευδών του Μάναφορτ, σε σχέση με οικονομικές συναλλαγές και με ένα μέρος της έρευνας του Μάλερ που παραμένει απόρρητο.

Η δικαστική αυτή απόφαση είχε ως συνέπεια να μην συνδέεται πλέον ο ειδικός εισαγγελέας με τη συμφωνία που όριζε την επιβολή ποινής φυλάκισης έως δέκα έτη στον Μάναφορτ για τη συνεργασία του με τον εισαγγελέα Μάλερ και το FBI.

Ο 69χρονος Πολ Μάναφορτ, λομπίστας που είχε ηγηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα της προεκλογικής ομάδας αυτού που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, κρίθηκε ήδη ένοχος τον Αύγουστο για τραπεζική και οικονομική απάτη, για τον ρόλο του σε φιλορωσικά πολιτικά κόμματα στην Ουκρανία μεταξύ του 2004 και του 2014. Ο Μάναφορτ αναμένει την ποινή του, η οποία μπορεί να είναι αυστηρότερη.