Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν οποιαδήποτε συζήτηση με την Αλβανία για τα σύνορα

Gazzetta team
Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν οποιαδήποτε συζήτηση με την Αλβανία για τα σύνορα
Αίσθηση προκαλεί η φράση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα ότι τίθεται θέμα συνόρων με την Ελλάδα, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να διαψεύδουν κάθε συζήτηση περί του συγκεκριμένου θέματος.

«Οι δύο χώρες δεν συζητούν τα μεταξύ τους σύνορα, καθώς τούτα είναι καθορισμένα με βάση διεθνείς συμφωνίες και ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται επ' αυτών» απαντούν ελληνικές διπλωματικές πηγές στις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα ότι οι δύο χώρες έχουν ανοίξει διάλογο για τα σύνορά τους.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Οι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών επικαλούνται επίσης τη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας: «Υπενθυμίζουμε σχετικά ότι στη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, η οποία υπογράφηκε στα Τίρανα στις 21.03.1996, τα δύο Κράτη διακηρύσσουν το σεβασμό τους στην αρχή του απαραβιάστου των υφισταμένων συνόρων, και αναγνωρίζουν ότι η μεταξύ τους μεθόριο είναι μεθόριος ειρήνης και φιλίας».

Ράμα: Συζητάμε τα σύνορα με την Ελλάδα

Σύμφωνα με το www.echedoros-a.gr, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Βίζιον Πλας, ο κ. Ράμα είπε ««Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κοσσυφοπέδιο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα.

Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης».

«Για μένα το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας», είπε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα

Ο Ράμα επιτέθηκε έντονα σε εκείνους που αντιτάσσονται στην ιδέα της διόρθωσης των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου: «Αυτοί παρουσιάζονται σαν αποσταλμένοι από το Θεό, με θεϊκό διάταγμα, για την προστασία του έθνους από εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά. Η συντομότερη διαδρομή που θέλουν αυτοί μπορεί να μας τραβήξει περισσότερο. Για μένα υπάρχει μια απλούστερη διαδρομή που πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Πηγή: reader.gr