Gamer θα πληρώσει 150.000 δολάρια επειδή πουλούσε cheats για το «Grand Theft Auto V» (vid)

Gazzetta team
Gamer θα πληρώσει 150.000 δολάρια επειδή πουλούσε cheats για το «Grand Theft Auto V» (vid)
Οι δημιουργοί του παιχνιδιού τον πήγαν στα δικαστήρια και κέρδισαν.

Το να «κλέβεις» με διάφορα cheats σε βιντεοπαιχνίδια δεν ήταν ποτέ παράνομο. Ίσα ίσα που πολλές εταιρείες ενσωμάτωναν σε αυτά κώδικες που μπορούσαν να ενεργοποιήσουν οι παίκτες για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους στο παιχνίδι. Άλλο όμως τα video games που παίζεις μόνος ή με κάποιον φίλο, και άλλο τα online games με τα εκατομμύρια χρηστών. Εκεί το cheat ενός μπορεί εύκολα να αποβεί σε βάρος του άλλου. Κι αν μάλιστα φτάσει στο σημείο να κοστίσει χρήματα στην εταιρεία που έφτιαξε το παιχνίδι, το πράγμα σοβαρεύει.

Αυτό διαπίστωσε ο gamer Τζόνι Πέρεζ από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος είχε δημιουργήσει και πουλούσε (από 10 έως 30 δολάρια) λογισμικό που επενέβαινε στον κώδικα της πολύ δημοφιλούς online έκδοσης του «Grand Theft Auto V». Το πρόγραμμα «Elusive» επέτρεπε στους παίκτες να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο παιχνίδι δίνοντας πρόσβαση σε άπειρα όπλα, οχήματα, χρήματα (δείτε μερικές από τις δυνατότητές του στο παρακάτω βίντεο).

Η εταιρεία Take-Two Interactive έκανε μήνυση στον Πέρεζ ισχυριζόμενη ότι το Elusive «δημιουργεί νέα στοιχεία και συνθήκες εντός του παιχνιδιού “Grand Theft Auto V”, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βλάψουν τους νόμιμους παίκτες και να οδηγήσουν την Take-Two στο να χάσει τον έλεγχο του πολύ προσεκτικά ισορροπημένου σχεδίου της για το πώς το παιχνίδι της έχει σχεδιαστεί για να παίζεται».

Αλλά το σημαντικότερο σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι η εταιρεία χάνει έσοδα, καθώς μέχρι τώρα όποιος ήθελε να αποκτήσει επιπλέον χρήματα και αξεσουάρ εντός του «Grand Theft Auto V» έπρεπε να πληρώσει αληθινά χρήματα στην Take-Two μέσω του συστήματος συναλλαγών που είναι ενσωματωμένο στο παιχνίδι.

Ο Πέρεζ έχασε τη δίκη και τώρα θα πρέπει να καταβάλλει αποζημίωση 150.000 δολαρίων στην Take-Two, καθώς και τα νομικά έξοδα που ανέρχονται στα 66.868,95 δολάρια...

Πηγή: reader.gr