CEO εταιρείας πήρε μαζί του στον τάφο όλους τους κωδικούς και 190 εκ. δολάρια

Gazzetta team
CEO εταιρείας πήρε μαζί του στον τάφο όλους τους κωδικούς και 190 εκ. δολάρια
Το περίφημο «πήρε το μυστικό στον τάφο του» έκανε πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης της καναδικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων QuadrigaCX, ο οποίος πέθανε, πήρε τους κωδικούς των πελατών του μαζί του και άφησε στην εταιρεία χρέος περίπου 190 εκατ. δολαρίων!

Ο Τζέραλντ Κότεν, πέθανε πέρυσι παίρνοντας μαζί του την κρυπτογραφημένη πρόσβαση στα χρήματα της εταιρείας και αφήνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα για τους επενδυτές.

«Πολλές από τις καταγραφές των κρυπτονομισμάτων είναι μη διαθέσιμες και κάποιες ίσως να χάθηκαν» δήλωσε η χήρα του Κότεν, Τζένιφερ Ρόμπερτσον, ο οποίος φέρεται να είχε τον αποκλειστικό έλεγχο των αποθεματικών της Quadriga.

Αν και η σύζυγος του εκλιπόντος έχει πρόσβαση στον φορητό υπολογιστή του, δεν έχει κωδικό πρόσβασης ή κλειδί ανάκτησης και κάποιος ειδικός που προσελήφθη για να προσπαθήσει να ανακτήσει το περιεχόμενό του δεν είχε πολλή τύχη!

Όπως αναφέρει το Business Insider, οι πελάτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη επικοινωνίας με την εταιρεία και για το γεγονός πως δεν παίρνουν μια σοβαρή εξήγηση.

Η Ρόμπερτσον δήλωσε ότι οι νέοι διευθυντές ψήφισαν για την προσωρινή παύση της πλατφόρμας στις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα πιθανότατα το επόμενο διάστημα θα πωληθεί ώστε να καταφέρουν οι πελάτες να λάβουν τα χρήματά τους.

Πηγή: reader.gr