Στην κατάψυξη με -50 βαθμούς Κελσίου οι ΗΠΑ: Φωτιές στις ράγες των τρένων για να λιώσουν οι πάγοι (vid)

Gazzetta team
Στην κατάψυξη με -50 βαθμούς Κελσίου οι ΗΠΑ: Φωτιές στις ράγες των τρένων για να λιώσουν οι πάγοι (vid)
Ο υδράργυρος στο Σικάγο κατρακύλησε μέχρι και τους -50 βαθμούς Κελσίου, ωθώντας τις αρχές της πόλης σε «ακραία» μέτρα για την παραμονή του σιδηροδρομικού δικτύου σε λειτουργία.

Με έναν τρόπο που περισσότερο παραπέμπει σε χώρες του Τρίτου Κόσμου παρά στην ισχυρότερη οικονομία της υφηλίου, προσπαθούν οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας να κρατήσουν σε λειτουργία τα δρομολόγια των τρένων, καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν σε πόλεις του αμερικανικού βορρά φτάνουν ως και τους 50 βαθμούς υπό το μηδέν.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους του Σικάγο πήραν εντολή να ανάψουν δεκάδες εστίες φωτιάς στο δίκτυο της περιοχής με στόχο να αποτρέψουν την συσσώρευση πάγου στις ράγες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δρομολόγια ακυρώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών, με χιλιάδες πολίτες να βρίσκονται αποκλεισμένοι.

Οι εικόνες, όπως είναι φυσικό, κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ το κύμα πολικού ψύχους έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων στις βορειοανατολικές πολιτείες.

Ειδικότερα, στην «Πόλη των Ανέμων» καταγράφηκαν θερμοκρασίες ως και -50 βαθμών Κελσίου, ενώ οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και προέρχονται από την Αρκτική, κάνουν ακόμα χειρότερη την ήδη απελπιστική κατάσταση.

Σημειώνεται, ότι η ψυχρή εισβολή είναι η ισχυρότερη των τελευταίων 40 χρόνων, οδηγώντας τις αρχές στην λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των πολιτών, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ δεν άφησε την «ευκαιρία» να πάει χαμένη κι έστρεψε τα βέλη τους προς όσους υποστηρίζουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι υπαρκτό πρόβλημα.