Ένα άλογο ανακηρύχθηκε «Αυστραλός της χρονιάς»

Gazzetta team
Ένα άλογο ανακηρύχθηκε «Αυστραλός της χρονιάς»
Για τη διεκδίκηση του τίτλου του υποδειγματικού Αυστραλού πολίτη, ο οποίος έχει αποδείξει τον ζήλο του στη δουλειά, την επιμονή του και την τιμιότητά του, αυστραλιανή εφημερίδα έκρινε ότι μόνο ένα άλογο, στη συγκεκριμένη περίπτωση μια φοράδα, υπερέχει μακράν όλων των υποψηφίων.

Η Daily Telegraph ανακήρυξε σήμερα "Αυστραλό της χρονιάς" την φοράδα Ουίνξ, μια καθαρόαιμη νικήτρια πολλών αγώνων, κρίνοντας ότι δεν υπήρξαν άνθρωποι υποψήφιοι που να αξίζουν τον τίτλο, τόσο στον αθλητικό όσο και τον πολιτικό, τον πολιτιστικό και τον πανεπιστημιακό τομέα.

"Η νικήτρια πληροί τις αυστραλιανές αξίες που είναι η δικαιοσύνη και η ευπρέπεια;", διερωτάται η εφημερίδα πριν απαριθμήσει εκτενή κατάλογο με τα απαιτούμενα προσόντα για τον τίτλο αυτόν. Η φοράδα, η οποία αναμένεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αφού κατήγαγε νίκες σε δεκάδες ιπποδρομίες, είναι η μόνη που πληροί όλα τα κριτήρια, προσθέτει η εφημερίδα του Σίδνεϊ. Η απόφαση για την επιβράβευσή της "δεν ελήφθη απερίσκεπτα".

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται παραμονή της επίσημης τελετής για την ανάδειξη του "Αυστραλού πολίτη της χρονιάς", ένα μείζον γεγονός στη χώρα που διοργανώνεται μια μέρα πριν από την εθνική εορτή της 26ης Ιανουαρίου, κατά την οποία τιμάται η άφιξη των πρώτων βρετανών αποίκων το 1788.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που τιμήθηκαν με τον τίτλο του "Αυστραλού της χρονιάς" κατά το παρελθόν είναι επιστήμονες που έχουν βραβευτεί με Νόμπελ, αλλά και ο 79χρονος ηθοποιός Πολ Χόγκαν, ο γνωστός "Κροκοδειλάκιας".