Λαμία: Στο φως τα αίτια της τραγωδίας με την 13χρονη μαθήτρια

Gazzetta team
Λαμία: Στο φως τα αίτια της τραγωδίας με την 13χρονη μαθήτρια
Από περιτονίτιδα πέθανε η άτυχη 13χρονη μαθήτρια από τη Λαμία, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Λάρισας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα «η οποία είναι αποτέλεσμα της ρήξεως του στομάχου».

Οι γονείς της 13χρονης έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 13χρονη μαθήτρια της Β΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εισήχθη γύρω στις 5:00 το πρωί της Παρασκευής στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας με πόνο στην κοιλιά. Στις 3:00 περίπου το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 7:00 το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Στις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή, με τους γιατρούς να προσπαθούν για μια ώρα να το επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και χωρίς να μπορούν να δώσουν κάποια επίσημη απάντηση στους γονείς.

Πηγή: reader.gr