Δεν έχει τελειωμό το δράμα με τη διάσωση του 2χρονου που έπεσε σε πηγάδι 110 μέτρων (vid)

Gazzetta team
Δεν έχει τελειωμό το δράμα με τη διάσωση του 2χρονου που έπεσε σε πηγάδι 110 μέτρων (vid)
Έχει περάσει πάνω από μία βδομάδα που ο 2χρονος Γιουλέν χάθηκε στο πηγάδι κι οι διασώστες αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα.

Οι διασώστες, που προσπαθούν να βρουν το 2χρονο αγοράκι, που έπεσε σε ένα πηγάδι στην Ισπανία, πριν από 9 ημέρες, βρέθηκαν σήμερα αντιμέτωποι με νέα εμπόδια, την ώρα που έρευνες βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία.

Οι αρχές ήλπιζαν ότι θα κατάφερναν να φθάσουν μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης το σημείο, όπου υποθέτουν ότι βρίσκεται ο Γιουλέν, ο οποίος έπεσε την 13η Ιανουαρίου σε ένα πηγάδι, στο χωριό Τοταλάν στην Ανδαλουσία (νότια) και έκτοτε δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Ωστόσο, οι σωλήνες, οι οποίοι θα τοποθετούνταν στα τοιχώματα της σήραγγας που σκάβουν παράλληλα με το πηγάδι, προκειμένου να μην καταρρεύσει, αποδείχθηκαν πολύ μεγάλες.

Όλοι προσεύχονται για τον 2χρονο Γιουλέν: Τα σκίτσα συμπαράστασης που λυγίζουν και τους πιο σκληρούς (pics)

«Αντιμετωπίζουμε τεχνικές δυσκολίες (…) από τη στιγμή που φθάσαμε σε βάθος 40 μέτρων. Οι σωλήνες δεν μπορούν να περάσουν από εκεί» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της νομαρχίας της Μάλαγας.

Η κοιλότητα θα πρέπει «από την αρχή να διανοιχθεί σε μεγαλύτερες διαστάσεις» συμπλήρωσε η ίδια, που δεν μπορεί, ωστόσο, να εκτιμήσει τον χρόνο που θα χρειαστεί η όλη διαδικασία.

Κατόπιν, μεταλλωρύχοι αναμένεται να κατέβουν στη σήραγγα βάθους 60 μέτρων για να σκάψουν με τα χέρια τους μια οριζόντια σήραγγα μήκους τεσσάρων μέτρων, προκειμένου να φθάσουν στο επίπεδο του πηγαδιού, όπου υποθέτουν ότι βρίσκεται το παιδί.

Η διάνοιξη του οριζόντιου τούνελ αναμένεται να διαρκέσει 24 ώρες.

Παρά τις ισχνές ελπίδες να βρεθεί ο Γιουλέν ζωντανός, οι διασώστες συνεχίζουν να διατηρούν την «ελπίδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνάνδο Μόλτο, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στην περιφέρεια της Μάλαγας.

«Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί κάτω και διακινδυνεύουν τη ζωή τους ελπίζουν ότι θα βρουν το παιδί ζωντανό. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα εργάζονταν υπό αυτές τις συνθήκες» τόνισε.

Η αστυνομία προσπαθεί, από την αρχή αυτής της υπόθεσης, να καθορίσει τις αιτίες, ανακρίνοντας τους γονείς, τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και τα πρόσωπο που έσκαψαν το πηγάδι, διαμέτρου 25 εκατοστών.