Δύο πλοία τυλίχθηκαν στις φλόγες στον πορθμό του Κερτς: Φόβοι για πολλούς νεκρούς (vid)

Gazzetta team
Δύο πλοία τυλίχθηκαν στις φλόγες στον πορθμό του Κερτς: Φόβοι για πολλούς νεκρούς (vid)
Αυξήθηκε στους 10 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε δύο πλοία υπό σημαία Τανζανίας στον πορθμό του Κερτς

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη στο ένα πλοίο. Στην συνέχεια η φωτιά μεταδόθηκε στο δεύτερο. Αυτή την στιγμή σπεύδει ρυμουλκό διάσωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού οργανισμού.

Ο οργανισμός Rosmorrechflot ανακοίνωσε ότι στα πλοία βρίσκονται 17 και 14 άτομα αντίστοιχα.

Tο πλήρωμα του ενός πλοίου (Kandi) αποτελείται από 17 άτομα, εκ των οποίων οι εννέα είναι Τούρκοι και οι οκτώ Ινδοί. Το πλήρωμα του δεύτερου πλοίου (Maestro) αποτελείται από 14 άτομα, εκ των οποίων οι επτά είναι Τούρκοι και οι επτα Ινδοί.

Ο διευθυντής των "Θαλασσίων λιμένων της Κριμαίας" Αλεξέι Βολκόφ δήλωσε ότι το συμβάν δεν επηρρεάζει την ναυσιπλοΐα στενά του Κέρτς και το κανάλι Ενικάλσκι.

Το Κέντρο διάσωσης του Νοβοσιμπίρσκ ανακοίνωσε ότι στην διάσωση των μελών του πληρώματος των δύο φλεγόμενων πλοίων συμμετέχουν 10 πλοία.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται. Τα δύο πλοία φλέγονται, υπάρχουν άνθρωποι στην θάλασσα. Οκτώ-εννέα πλοία συμμετέχουν στην επιχείρηση, δήλωσε πηγή του ρωσικού πρακτορείου TASS.