H Ισπανία προσεύχεται για τον μικρό Γιουλέν: Οι διασώστες πλησιάζουν τον 2χρονο (pics & vids)

Gazzetta team
H Ισπανία προσεύχεται για τον μικρό Γιουλέν: Οι διασώστες πλησιάζουν τον 2χρονο (pics & vids)
Τα συνεργεία πλησιάζουν στο βάθος των 60 μέτρων και πλέον οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τον μικρό Γιουλέν.

Στο κατακόρυφο έχει φτάσει η αγωνία στην Ισπανία, καθώς όλοι περιμένουν να μάθουν τις εξελίξεις από την προσπάθεια διάσωσης του μικρού Γιουλέν που από την περασμένη Κυριακή έχει πέσει σε ένα πηγάδι 110 μέτρων στο Τοτολάν.

Τα συνεργεία, παρά τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται από τις καιρικές συνθήκες και την μορφοποίηση του εδάφους, συνεχίζουν την προσπάθεια διάνοιξης δύο τούνελ (ένα οριζόντιο και ένα κάθετο), προκειμένου να φτάσουν στο σημείο που εικάζεται οτι βρίσκεται ο 2χρονος (σ.σ δεν έχει δώσει κάποιο σημάδι για να υπάρχει σιγουριά).

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, το κάθετο που είναι παράλληλα στο πηγάδι, είχε φτάσει στα 52 από τα 60 που μάλλον βρίσκεται ο μικρός και μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχουν φτάσει στο επιθυμητό βάθος.

Μπορεί να φαίνεται μικρή η συγκεκριμένη απόσταση, αλλά το σκάψιμο κολλάει πολλές φορές σε σκληρές πέτρες που καθυστερούν την εξέλιξη των έργων.

Μόλις φτάσουν λοιπόν στο επιθυμητό βάθος, θα χρειαστούν περίπου 9 ώρες για να βάλουν τα απαραίτητα στηρίγματα και να μειωθεί ο κίνδυνος της κατολίσθησης.

Αμέσως μετά, μία ομάδα ανθρακωρύχων θα κατέβει εκεί και με τα χέρια θα σκάψει σε μήκος τεσσάρων μέτρων, προκειμένου να φτάσει στο Γιουλέν. Το τι θα συναντήσει στην απόσταση αυτή, ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Από την εμπειρία τους όμως, πιστεύουν οτι την Τρίτη θα έχουν φτάσει στο επιθυμητό σημείο.