Συνοδός πολυτελείας ισχυριζόταν πως είχε πληροφορίες για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

Gazzetta team
Συνοδός πολυτελείας ισχυριζόταν πως είχε πληροφορίες για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές
Μία συνοδός πολυτελείας που ισχυριζόταν πως έχει πληροφορίες για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές συνελήφθη.

Μια Λευκορωσίδα συνοδός πολυτελείας, η οποία είχε κάνει αίσθηση ότι υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για το ρόλο της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, συνελήφθη μόλις έφτασε στη Μόσχα, μετά την απέλασή της από την Ταϊλάνδη.

Η Αναστάζια Βασούκεβιτς, γνωστότερη με το ψευδώνυμο «Νάστια Ρίμπκα», που δηλώνει μανεκέν, είχε συλληφθεί στην Πατάγια μαζί με άλλους εννέα αλλοδαπούς που οργάνωναν μαθήματα «σεξουαλικής διάπλασης» σε αυτό το παραθαλάσσιο, τουριστικό θέρετρο. Κινδύνευε αρχικά να της επιβληθεί ποινή πολυετούς κάθειρξης, τελικά όμως το δικαστήριο την καταδίκασε την Τρίτη σε πρόστιμο. Αμέσως μετά, οι ταϊλανδικές αρχές την επιβίβασαν, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς της, σε ένα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot με προορισμό τη Μόσχα.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησαν ότι η Νάστια Ρίμπκα δεν ήταν μεταξύ της ομάδας που βγήκε από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο το πρωί.

Σύμφωνα με δύο συγκατηγορούμενούς της, που ταξίδευαν με το ίδιο αεροπλάνο, αστυνομικοί τους περίμεναν αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν, συνέλαβαν συνολικά τέσσερα άτομα και τα οδήγησαν σε ένα διπλανό δωμάτιο. "Από τις φωνές της Νάστια, του Άλεξ και εκείνων που βρίσκονταν εκεί, άκουσα ότι ζητούσαν εξηγήσεις για το τι συνέβαινε, για ποιό λόγο τους συνέλαβαν", είπε μια γυναίκα, η οποία δήλωσε ότι είναι η σύζυγος του επικεφαλής του γκρουπ, Αλεξάντρ Κιρίλοφ.

Σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Tass, οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ύποπτοι για μαστροπεία. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο από επίσημη πηγή ποιες είναι οι κατηγορίες σε βάρος της Νάστια Ρίμπκα και αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη αφού δώσει κατάθεση.

Η υπόθεση αυτή ωστόσο φαίνεται ότι παίρνει παράξενη τροπή, διότι η Ρίμπκα ισχυριζόταν ότι πήγε στην Ταϊλάνδη επειδή βρέθηκε ανανεμιγμένη σε ένα πολιτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα. Ο τελευταίος συνεργαζόταν στενά, για κάποια περίοδο, με τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, τον Πολ Μάναφορτ.

Στη συνέχεια, το νεαρό μανεκέν διαβεβαίωσε ότι είχε στην κατοχή της "τα χαμένα κομμάτια του παζλ" σχετικά με τη βοήθεια που προσέφερε το Κρεμλίνο στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Οι αποκαλύψεις που είχε υποσχεθεί η Νάστια Ρίμπκα δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Τα διεθνή μέσα ενημέωσης, που πρόβαλαν την ιστορία της, την κατηγόρησαν στη συνέχεια ότι ήθελε να γίνει γνωστή και να κάνει τον κόσμο να μιλάει για αυτήν.

Η Λευκορωσίδα είχε και στο παρελθόν δικαστικές περιπέτειες στη Ρωσία. Είχε χάσει μια δίκη για δυσφήμιση επειδή ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που εικόνιζε τον Ντεριπάσκα πάνω στο γιοτ του, συντροφιά με έναν άνδρα που έμοιαζε με τον Σεργκέι Πριχόντκο, τον τότε αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης.

Στην Ταϊλάνδη, η ομάδα στην οποία μετείχε η νεαρή γυναίκα οργάνωνε "ερωτικά μαθήματα" υπό την καθοδήγηση του αυτοαποκαλούμενου «γκουρού του σεξ» Αλεξάντρ Κιρίλοφ.

Η Αναστάζια Βασούκεβιτς είχε γίνει γνωστή όταν έγραψε ένα βιβλίο με το οποίο έδινε "οδηγίες" για το πώς να "γοητεύει" μια γυναίκα πλούσιους άνδρες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ