Κίτρινα Γιλέκα: Με 80.000 διαδηλωτές και 244 προσαγωγές η ένατη εβδομάδα των κινητοποιήσεων

Gazzetta team
Κίτρινα Γιλέκα: Με 80.000 διαδηλωτές και 244 προσαγωγές η ένατη εβδομάδα των κινητοποιήσεων
Όπως γίνεται αντιληπτό, η οργή των «Κίτρινων Γιλέκων» εναντίον της πολιτικής Μακρόν δεν φαίνεται να κοπάζει, τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει δημόσιος διάλογος με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου στην προσπάθειά του να κατευνάσει την κρίση.

Συνολικά 84.000 άτομα διαδήλωσαν σήμερα, Σάββατο, σε ολόκληρη τη Γαλλία, στο πλαίσιο της 9ης κατά σειρά κινητοποίησης των «Κίτρινων Γιλέκων», όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας έγιναν συνολικά 244 προσαγωγές.

Επιστροφή χρημάτων* στο Παναθηναϊκός – Ξάνθη και σούπερ αποδόσεις στην Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην προηγούμενη κινητοποίηση των «Κίτρινων Γιλέκων», οι διαδηλωτές είχαν ανέλθει σε περίπου 50.000.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών προέβλεψε την ανάπτυξη 5.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στην πρωτεύουσα, καθώς και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού της χωροφυλακής.

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στις πρώτες συμπλοκές που έγιναν σήμερα με τους διαδηλωτές.

Στο Facebook, περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι δήλωναν ότι είναι έτοιμοι την Παρασκευή να συμμετάσχουν στη σημερινή πορεία. Σχεδόν παντού στη Γαλλία ναυλώθηκαν λεωφορεία ή έγιναν διευθετήσεις για κοινή κάθοδο με ΙΧ στις συγκεντρώσεις.

Το κίνημα ξαναβρήκε τη δύναμή του το περασμένο Σάββατο, όταν 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία αμφισβητούνται συχνά από τα «κίτρινα γιλέκα».

Από τις 17 Νοεμβρίου, Γάλλοι που προέρχονται από λαϊκά και μεσαία στρώματα καταγγέλλουν τη δημοσιονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζουν άδικη, διεκδικώντας αύξηση της αγοραστικής δύναμης.

Οι Γάλλοι που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα παρέμειναν ασυγκίνητοι από τις παραχωρήσεις που ανακοίνωσε ο Μακρόν στην προσπάθεια να κατευνάσει την κρίση.