Εγκρίθηκε η τροπολογία για την αλλαγή του ονόματος στην πΓΔΜ

Gazzetta team
Εγκρίθηκε η τροπολογία για την αλλαγή του ονόματος στην πΓΔΜ
Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε την τροπολογία του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με 81 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 120 βουλευτών, ανέφερε το πρακτορείο Ρόιτερ.

Με 81 ψήφους σε σύνολο 120 βουλευτών εγκρίθηκαν οι τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και ο εφαρμοστικός νόμος του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ.

Οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή της γείτονος, με συνοπτικές διαδικασίες, αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της πΓΔΜ.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Σημειώνεται ότι το θρίλερ με την κρίσιμη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της πΓΔΜ, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, είχε αίσιο τέλος το μεσημέρι της Παρασκευής μετά τη συμφωνία Ζάεφ - Κασάμι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλβανοί ζήτησαν ξεχωριστό νομοσχέδιο όπου θα υπάρχει διαφορετική καταγραφή της ιθαγένειας στα χαρτιά τους, και δεν θα αναγνωρίζουν τη δική τους ιθαγένεια ως «Μακεδονική».

Λίγο αργότερα, η κυβέρνηση της πΓΔΜ επιβεβαίωσε την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας στη Βουλή για τις συνταγματικές τροπολογίες.

Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης και τελευταίας φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην πΓΔΜ, ο Ζόραν Ζάεφ θα απευθύνει διάγγελμα στις 22.00 (ώρα Ελλάδος).

Πηγή: reader.gr