Γιατροί και νοσοκόμες υποδέχονται με ζητωκραυγές και πανηγυρισμούς το πρώτο μωρό του 2019 (vid)

Gazzetta team
Γιατροί και νοσοκόμες υποδέχονται με ζητωκραυγές και πανηγυρισμούς το πρώτο μωρό του 2019 (vid)
Mε έναν τρόπο που προσιδιάζει περισσότερο σε γήπεδο παρά σε μαιευτήριο αποφάσισαν οι γιατροί κι οι νοσηλευτές σε μαιευτήριο της Γουατεμάλας να υποδεχθούν το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στη χώρα, λίγα μόλις λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους.

Όπως μαρτυρούν κι οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα social media και κάνουν τον γύρο της υφηλίου, δεκάδες μαιευτήρες και νοσηλεύτριες του μαιευτηρίου Roosevelt Maternity στην πόλη της Γουατεμάλας εμφανίζονται στις καταγραφές συναδέλφων τους να έχουν στήσει τρελό πανηγύρι μέσα στην αίθουσα τοκετού, όπου μία μητέρα είναι έτοιμη να φέρει στη ζωή το δεύτερο παιδί της.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ορισμένοι μετρούν αντίστροφα, πολλοί ζητωκραυγάζουν κι αγκαλιάζονται στην αίθουσα τοκετού, ενώ μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι όσοι επιτελούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους, ξεπλένοντας το βρέφος κι ακουμπώντας το στη συνέχεια στην αγκαλιά της εξαντλημένης κι έκπληκτης μητέρας του.

Μάλιστα, το βίντεο διάρκειας μερικών δευτερολέπτων πιάνει τόσο την αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου αλλά και στην στιγμή της γέννησης του πρώτου μωρού της Γουατεμάλας για το 2019.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η σύμπτωση της γέννησης του παιδιού με την αλλαγή του χρόνου δεν θεωρήθηκε τυχαίο περιστατικό, καθώς πολλοί χρήστες των social media από την χώρα της Κεντρικής Αμερικής θεώρησαν πως η ώρα του τοκετού, «μαγειρεύτηκε» από το προσωπικό του μαιευτηρίου, ώστε να συμπέσει με την αλλαγή του χρόνου και να πάρουν τα «πρωτεία» από τα άλλα μαιευτήρια της χώρας.

Επιπλέον, αρκετοί ήταν κι όσοι θεώρησαν απαράδεκτες τις ξέφρενες σκηνές που εκτυλίχθηκαν, την στιγμή που η μητέρα κατέβαλε τιτάνιες κι εξαιρετικά επίπονες προσπάθειες για να φέρει στον κόσμο το νεογέννητο μωρό της, ενώ στο βίντεο εμφανίζεται το πρόσωπό της, εμφανώς καταβεβλημένο από τις προσπάθειες του τοκετού.

Όσον αφορά στο περιστατικό, πάντως, έχει ξεκινήσει έρευνα από τις αρχές της χώρας και την διεύθυνση του ξενοδοχείου, καθώς παρά το γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να κινδυνεύσει ούτε η μητέρα ούτε το νεογέννητο βρέφος.